Week van de Veiligheid: 7 zaken om mee aan de slag te gaan in uw verhuur- of deelautobedrijf

Laatste update 18 oktober 2021 Leestijd: 3 min

BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven haakte deze week weer aan bij de landelijke Week van de Veiligheid, met een eigen programma. Daarin stonden onderwerpen als cybercriminaliteit, de samenwerking met de politie en criminaliteitspreventie centraal. Dit zijn de belangrijkste 7 punten van afgelopen week.  

1. Platform cyberveiligheid op komst, houd de BOVAG-media in de gaten

BOVAG doet mee aan het landelijke samenwerkingsproject ‘Samen Digitaal Veilig’. Het resultaat wordt een platform dat ook BOVAG-bedrijven helpt weerbaarder te worden tegen cybercriminaliteit. De lancering van dit platform staat gepland voor eind januari 2022.

2. Wees voorbereid op criminaliteit

Bereid uw bedrijf goed voor, dat is het krachtigste middel om criminaliteit buiten de deur te houden. Bijvoorbeeld door uw personeel goed op te leiden om criminaliteit vroegtijdig te herkennen en om met agressieve klanten om te gaan. BOVAG heeft twee trainingen. Het advies is ook om af te stappen van cash. En maak gebruik van Elena om te voorkomen dat u uw huurauto meegeeft aan iemand met verkeerde bedoelingen! 

3. Profiteer van de samenwerking met de politie

Verhuur- en deelautobedrijven profiteren van de samenwerking die BOVAG met de politie heeft. Er zijn bijvoorbeeld regionale aanspreekpunten bij de politie

4. Weet wat u met track & trace mag doen

Uw voertuigen voorzien van track & trace kan interessant zijn voor u als verhuurder, maar zoek vooraf wel uit wat u wel en niet met de gegevens mag doen. De juristen van BOVAG geven antwoord op veelgestelde vragen.

5. Maak gebruik van de partners in business

BOVAG heeft samenwerkingsverbanden met organisaties, die raakvlakken hebben met de verhuur- en deelautobranche. Zij hebben concrete producten, die u helpen om criminaliteit in uw bedrijf te weren. Lees meer over wat ORIBI ID-Solutions en 24 Rental doen. 

6. Kijk de talkshows van de Week van de Veiligheid terug

Afgelopen week heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie vier talkshows georganiseerd die ook online terug te kijken zijn, over cybercriminaliteit, overvallen, ondermijning en geweld. Deze talkshows zitten vol handige tips en ondernemerservaringen. 

7. Bekijk de informatie van BOVAG nog eens 

Alle informatie die BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven tijdens de Week van de Veiligheid heeft gedeeld, is ook terug te vinden op mijn.bovag.nl/weekvandeveiligheid. Daar leest u meer over de samenwerking met de politie, wat de Criminaliteitscommissie doet en veel praktische tips en tools.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring