Criminaliteit

Laatste update 23 augustus 2021 Leestijd: 3 min

09 Week van de Veiligheid: 11 t/m 15 oktober 2021

Het thema Criminaliteit en Veiligheid staat niet alleen hoog op de agenda van de afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, maar ook op de landelijke agenda. Om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp is de week van 11-15 oktober dit jaar uitgeroepen tot de landelijke Week van de Veiligheid. BOVAG haakt opnieuw aan met een speciaal programma voor BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven; elke dag een bijzondere activiteit rond dit specifieke thema. Vanwege corona vinden deze activiteiten hoofdzakelijk online plaats.

De Week van de Veiligheid is dé week waarin diverse Nederlandse organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, Platform Veilig Ondernemen, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. En BOVAG haakt ook aan! 

Landelijk op de agenda: 

Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van HIC: High Impact Crimes. Dit is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven. Deze delicten hebben veel overeenkomsten qua aard, dadergroepen en aanpak. De impact van HIC-delicten is groot voor zowel het slachtoffer als de directe omgeving. Het veiligheidsgevoel in de maatschappij kan door High Impact Crimes worden aangetast. Landelijk staat elke dag een ander misdrijf centraal. De volgende misdrijven komen aan bod: cybercrime, overvallen, ondermijning en geweld. Na de zomervakantie wordt meer bekend over het landelijke programma. Meer info is te vinden op www.deweekvandeveiligheid.nl

BOVAG-programma

BOVAG zoomt tijdens de Week van de Veiligheid in op de specifieke issues van autoverhuur- en deelautobedrijven op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Daarbij kijken we ook naar de rol van BOVAG; hoe kunnen wij als branchevereniging ondernemers nog beter ondersteunen. Daarom rijden we die hele week met de BOVAG Clubbus langs leden om hierover in gesprek te gaan. 

Verder staat die week op de agenda:  

  • Het werk van de criminaliteitscommissie
  • Samenwerking met de politie
  • Cybercrime
  • Elena

Meer informatie over het BOVAG-programma van dag tot dag volgt rond 1 oktober. Houd de BOVAG-media in de gaten! 

Trainingen op 12 oktober en 11 november: nog een paar plekken beschikbaar

Baliepersoneel van autoverhuurbedrijven krijgt regelmatig te maken met een ongewenste en soms dreigende situatie, vanwege een malafide of boze klant. Maar dit hoeft niet uit te pakken tot een groter drama. Er zijn manieren om hier handig mee om te gaan en om zelfs zo’n situatie te de-escaleren. Speciaal voor personeel van autoverhuurbedrijven heeft BOVAG twee praktische trainingen: een basistraining ‘Omgaan met criminaliteit en agressie’ en de vervolgtraining ‘De-escaleren kun je leren’. Beiden staan voor dit najaar weer gepland en er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Iets voor u of uw medewerkers? Meld u dan snel aan via:

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring