Criminaliteit

Laatste update 18 oktober 2021 Leestijd: 4 min

09 Week van de Veiligheid: 11 t/m 15 oktober 2021

Het thema Criminaliteit en Veiligheid staat niet alleen hoog op de agenda van de afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, maar ook op de landelijke agenda. Om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp is de week van 11-15 oktober dit jaar uitgeroepen tot de landelijke Week van de Veiligheid. BOVAG haakte opnieuw aan met een speciaal programma voor BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven; elke dag een bijzondere activiteit rond dit specifieke thema. Vanwege corona vinden deze activiteiten hoofdzakelijk online plaats.

De Week van de Veiligheid is dé week waarin diverse Nederlandse organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, Platform Veilig Ondernemen, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. En BOVAG haakte ook aan! 

Landelijk op de agenda: 

Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van HIC: High Impact Crimes. Dit is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven. Deze delicten hebben veel overeenkomsten qua aard, dadergroepen en aanpak. De impact van HIC-delicten is groot voor zowel het slachtoffer als de directe omgeving. Het veiligheidsgevoel in de maatschappij kan door High Impact Crimes worden aangetast. Landelijk staat elke dag een ander misdrijf centraal. De volgende misdrijven komen aan bod: cybercrime, overvallen, ondermijning en geweld. Meer info is te vinden op maakhetzeniettemakkelijk.nl

BOVAG-programma

BOVAG zoomt tijdens de Week van de Veiligheid in op de specifieke issues van autoverhuur- en deelautobedrijven op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Daarbij kijken we ook naar de rol van BOVAG; hoe kunnen wij als branchevereniging ondernemers nog beter ondersteunen. Daarom rijden we die hele week met de BOVAG Clubbus langs leden om hierover in gesprek te gaan. 

Maandag 11 oktober:Dinsdag 12 oktober:
Woensdag 13 oktober:Donderdag 14 oktober
Vrijdag 15 oktoberVerder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring