Branchedag fiets-, scooter- en motorbedrijven vol met nieuwe producten voor BOVAG-ondernemers 

Laatste update 24 januari 2020 Leestijd: 5 min

Op de BOVAG Branchedag op 20 januari in DeFabrique te Utrecht werden fiets-, scooter- en motorondernemers als eerste bijgepraat over nieuwe BOVAG-producten. Onder andere BOVAG Leasefiets, fietsaccurevisie en viaBOVAG.nl voor motoren gaan ondernemers helpen om zich als BOVAG-bedrijf nog meer te onderscheiden. Het thema van de branchedag was POWER UP! en stond in het teken van ideeën opdoen en opladen, samen met collega-ondernemers. 

Dit jaar combineerden de afdelingen Fietsbedrijven en Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven (GT) hun jaarlijkse congres samen. Een logische keuze legt branchemanager Christa Grootveld uit, "want beide branches staan voor veel dezelfde uitdagingen, zeker in toekomstbestendig ondernemerschap. Denk aan digitalisering, duurzaamheid, elektrificatie en het tekort aan gekwalificeerd personeel. We kunnen veel van elkaar leren." 

Op sommige thema’s loopt de ene branche net iets voor op de andere. Bart Pols, bestuurslid van BOVAG GT, geeft als voorbeeld de accu’s. "Een onderwerp dat vooral bij fietsbedrijven speelt, maar waar scooterondernemers ook in toenemende mate mee te maken krijgen, omdat er ook steeds meer elektrische scooters komen. Was opvoeren een onderwerp dat een paar jaar geleden juist bij brom- en snorfietsen speelde, nu dreigt dat ook bij e-bikes gemeengoed worden. Door met elkaar te netwerken en te sparren kunnen we van elkaar leren hoe we dit het beste kunnen aanpakken.”

De branchedag was een vervolg op het congres van vorig jaar met als thema ‘De kracht van het fietsbedrijf’. Ook dit jaar draaide het om de ondernemer nog sterker te maken en het netwerk te laten zien waar je als BOVAG-ondernemer gebruik van kunt maken. Christa: “voor elke uitdaging is er door iemand al een oplossing bedacht. We moeten het alleen nog met elkaar delen.”

Nieuw

BOVAG lanceerde een aantal gloednieuwe producten en diensten. Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven: "Het speelveld verandert, BOVAG geeft tools waarmee BOVAG-bedrijven de concurrentie aan kunnen gaan met branchevreemde partijen en zo hun bedrijf toekomstbestendig maken." Een voorbeeld voor de fietsbedrijven is de drietrapsraket van BOVAG Leasefiets, accurevisie en viaBOVAG.nl. Leasefietsen die na een aantal jaar afgeschreven zijn, kunnen straks met een gereviseerde accu – waarop twee jaar garantie zit – de verkoop weer in. En die betrouwbare leasefiets en tweedehands e-bike zijn straks te vinden op viaBOVAG.nl. Motoren zijn begin januari al ontsloten op viaBOVAG.nl. Daarmee wordt viaBOVAG.nl stapje voor stapje meer een mobiliteitsportaal, in plaats van een occasionwebsite. 

Workshops

Na het plenaire programma splitste de groep in tweeën en volgden ze allebei hun eigen jaarvergadering. Daarnaast konden bezoekers een workshop volgen: ‘Haal meer (rendement) uit je bedrijf’ waarbij alle bedrijfsonderdelen van de werkplaats aan bod kwamen of ‘Online en offline opvallen met je bedrijf’, met inzichten en tips voor de beste klantbeleving. 

De Speld

Na de jaarvergaderingen en workshops kwam iedereen weer bij elkaar en werd aandacht gevraagd voor de cao en de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Fedde Monsma, manager Werkgeverszaken, lichtte toe wat er sinds dit jaar veranderd is als het gaat om de inzet van tijdelijke of flexibele arbeidskrachten. Daarna werd het programma afgesloten door de wervelende, satirische nieuwsshow van De Speld. Twee presentatoren van De Speld lieten nieuws, reportages en interviews de revue passeren, helemaal gericht op de tweewielerbranche en geheel in de komische stijl waar De Speld bekend om staat. Tijdens het netwerkdiner werd volop bijgepraat en kon de informatiemarkt bezocht worden, waar onder andere viaBOVAG.nl en BOVAG Leasefiets stond. Ook waren twee medewerkers van BOVAG Ledenadvies aanwezig om vragen over juridische zaken te beantwoorden. 

Meer lezen voor fietsbedrijven:Meer lezen voor scooter- en motorbedrijven: 

De BOVAG Branchedag werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ENRA.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring