Branchedag: de 8 belangrijkste zaken voor fietsbedrijven

Laatste update 24 januari 2020 Leestijd: 4 min

Op de BOVAG Branchedag op 20 januari 2020 is een aantal nieuwe producten voor fietsbedrijven geïntroduceerd, waaronder BOVAG Leasefiets en accurevisie. Heeft u de branchedag gemist, of wilt u de belangrijkste punten nog eens nalezen? BOVAG zet ze voor u op een rij.

 


BOVAG Leasefiets 

Vanaf nu kunnen BOVAG-fietsbedrijven consumenten laten profiteren van de gunstige bijtellingsregels voor fietsen én voor de zekerheden van BOVAG. Dat gaat bijvoorbeeld om BOVAG Omruilgarantie, de gegarandeerde inruilmogelijkheid en vrije fietskeuze. Alle BOVAG-fietsleden staan live op bovagleasefiets.nl en kunnen nu al leads ontvangen. Hoe het precies werkt kunt u lezen op mijn.bovag.nl/leasefiets

2 Accurevisie

De consument is fan van de elektrische fiets, maar onzeker over de accu. Bij de vakhandel en consument is nog veel onduidelijkheid accurevisie. In het kader van onder meer duurzaamheid heeft BOVAG met fietsbedrijven in de regio Tilburg uitgeprobeerd of revisie een werkbaar alternatief is voor retail en klant. De deelnemende ondernemers hebben hier positieve ervaringen over opgedaan. En wat BOVAG betreft is accurevisie, mits het veilig en goed gebeurd, het prijstechnisch aantrekkelijke alternatief met dezelfde kwaliteit als een nieuwe accu. BOVAG wil fietsbedrijven ook laten testen met accurevisie en op een makkelijke manier laten ontdekken of dit ook voor henzelf werkbaar is. BOVAG fietsbedrijven kunnen daarom terecht bij Heskon. Hier zit ook een interessante kennismakingsactie aan: tot 1 april kun je met extra ledenkorting accu’s laten reviseren via heskon.nl

3 ViaBOVAG.nl voor fiets

Op viaBOVAG.nl zijn nu auto’s en motoren te vinden. Ook nieuwe en tweedehands (lease)fietsen komen dit jaar op de website. Samen met een klankbordgroep met fietsleden wordt er gekeken naar de exacte invulling van onder andere de BOVAG-zekerheden. De verwachte livegang is rond de zomer. 
  • 4 Er zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden benoemd: Martijn Oldenburger en Boyd Grift. Er is na ruim acht jaar afscheid genomen van Ronald Schot.  
  • 5 BOVAG werkt samen met ROC’s, OOMT, de Tweewieler Academy en fietsbedrijven om de instroom van fietstechnici te vergroten en het imago van het vak te verbeteren. 
  • 6 Aan het einde van dit voorjaar start weer het Relatie Onderzoek Dealer Importeur. De vragenlijsten worden in mei naar alle fietsbedrijven gestuurd met het verzoek deze zorgvuldig in te vullen. Eind september volgt dan het dealeradviesboek met een analyse per fabrikant en zijn ook alle dealerovereenkomsten juridisch getoetst. 
  • 7 Er wordt regelgeving opgesteld voor de opslag van accu’s. BOVAG is hierbij betrokken en wil onnodige regelgeving en wellicht hoge kosten voor ondernemers voorkomen door ook het ondernemersgeluid in alle overleggen en bij onder andere het ministerie te laten horen. 
  • 8 In maart worden er regiobijeenkomsten gehouden, over de BOVAG Leasefiets en de opslag, onderhoud en transport van fietsaccu’s: 2 maart (Van der Valk Eindhoven), 10 maart (Van der Valk Zwolle) en 11 maart (BOVAGhuis Bunnik). Klik hier om u direct aan te melden
Wilt u nog meer uit uw lidmaatschap halen? In de menukaart leest u precies wat BOVAG voor u doet. 

Lees verder:Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring