BOVAG Leasefiets gelanceerd

Laatste update 20 januari 2020 Leestijd: 3 min

Met de introductie van BOVAG Leasefiets kunnen deelnemende BOVAG-bedrijven consumenten niet alleen laten profiteren van de gunstige nieuwe fiscale bijtellingsregels voor leasefietsen, maar daarbij nu ook van de zekerheden van BOVAG. In geval van de BOVAG Leasefiets gaat het dan met name om de BOVAG Omruilgarantie, de gegarandeerde inruilmogelijkheid en de vrije fietskeuze. 

BOVAG Leasefiets is ontwikkeld op nadrukkelijk verzoek van BOVAG-fietsbedrijven. Na een effectieve lobby van onder meer BOVAG om de fiscale regels rond de fiets van de zaak sterk te vereenvoudigen, hetgeen een lage bijtelling van 7 procent opleverde, is de verwachting dat de leasefiets onder met name forenzen een grote vlucht zal nemen. Voor een vast maandbedrag kun je immers op een spiksplinternieuwe fiets naar je werk. Volgens de BOVAG-fietsbedrijven is er behoefte aan een leaseproduct onder BOVAG-vlag, met de befaamde BOVAG-zekerheden. Dat product is er nu. BOVAG levert het merk en de firma Friesland Lease staat aan de lat voor de commerciële uitvoering van de BOVAG Leasefiets. Friesland Lease heeft de kenmerken en voordelen van de BOVAG Leasefiets-propositie na overleg met een klankbordgroep van fietsbedrijven vastgesteld. 

Klantenbinder

Voor consumenten en de deelnemende BOVAG-bedrijven biedt BOVAG leasefiets dus volop voordelen. Die zijn na te lezen op www.bovagleasefiets.nl. Vooropgesteld: het fietsbedrijf heeft er een klantenbinder van formaat bij! En de klant? Die heeft bijvoorbeeld vrije fietskeuze. Er is dus geen sprake van een beperkte set modellen of slechts één variant. Samen met de klant kijkt een BOVAG-bedrijf welke fiets het beste bij de behoefte en het gebruik past. Ten tweede is er de BOVAG Omruilgarantie, ook bekend van www.viabovag.nl. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan een klant de leasefiets omruilen als deze toch niet echt bij hem of haar past. Ten derde is er de gegarandeerde inruilmogelijkheid. BOVAG Leasefiets is de enige leasefietsaanbieder waar een klant zijn of haar huidige fiets in kan ruilen. De klant krijgt minimaal 25 euro terug voor de inruiler. En ten slotte is ook geregeld dat een klant in geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiding het contract kan kosteloos opzeggen. 

De komende tijd zal er slim en gericht campagne worden gevoerd om de BOVAG Leasefiets op het netvlies te krijgen bij de klant en bij werkgevers. Met name online en via de fietsbedrijven zelf. Alle BOVAG Leasefietsen worden verzekerd door ENRA.

Dossier met meer informatie en veelgestelde vragen over BOVAG Leasefiets voor fietsbedrijven: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring