Branchedag: de 7 belangrijkste zaken voor scooter- en motorbedrijven

Laatste update 24 januari 2020 Leestijd: 4 min

Op de BOVAG Branchedag op 20 januari 2020 is een aantal nieuwe producten en diensten geïntroduceerd. Bijvoorbeeld viaBOVAG.nl voor motorbedrijven, waarschuwingssysteem Elena en de nieuwe scootertrainingen. Heeft u de branchedag gemist, of wilt u de belangrijkste punten nog eens nalezen? BOVAG zet ze voor u op een rij.

1 ViaBOVAG.nl voor motorbedrijven 

Het occasionplatform viaBOVAG.nl is deze maand uitgebreid met motorfietsen. Inmiddels staan er ruim 1.600 motoren op, en dit aantal groeit aantal dagelijks. Op het hele aanbod gelden heldere all-in prijzen, minimaal zes maanden BOVAG Garantie en twee weken omruilgarantie. Zeven motorondernemers hebben in een klankbordgroep meegedacht over de exacte invulling. Inmiddels doen 23 bedrijven mee. Stap nu ook in en adverteer tot 1 juli 2020 gratis! Ga voor aanmelding of al je vragen naar mijn.bovag.nl/viabovagmotor

2 Waarschuwingssysteem Elena 

Motorleden kunnen vanaf 1 maart 2020 gebruik maken van waarschuwingssysteem Elena. Dit systeem wordt al jaren gebruikt door de verhuur- en deelautobedrijven van BOVAG en wordt nu verder uitgerold. Via deze ‘zwarte lijst’ kan gecontroleerd worden of een huurder van een motor of een proefritklant eerder wangedrag heeft vertoond. En natuurlijk kunt u zelf ook malafide klanten registreren. Zo voorkomen we met elkaar fraude en criminaliteit in de branche. Als u zich voor 1 juni 2020 aanmeldt voor een abonnement op Elena, zijn de eerste zes maanden gratis. U ontvangt een brief met meer informatie, of kijk op mijn.bovag.nl/elena

3 Vier nieuwe scootertrainingen en twee branche-examens

Scootertechniek verandert door de elektrificatie. Daarom is het belangrijk om personeel bij te scholen om uw bedrijf toekomstbestendig te houden. BOVAG, RAI Vereniging, Innovam en OOMT hebben nieuwe trainingen en branche-examens ontwikkeld. Kijk voor het aanbod op tweewieleracademy.nl.

4 Instroom

De instroom voor de opleiding tot scooter- en motortechnicus is te laag als we kijken naar de vraag vanuit de branche naar goed geschoold personeel. Daarom wil BOVAG met onder andere ROC’s en ondernemers regionale netwerken opzetten om te werken aan de werving en jonge mensen meer te enthousiasmeren voor het vak. Kijk ook eens op passionforpower.nl hoe we samen het imago voor het vak scooter- en motorfietstechnicus kunnen verhogen. 

5 Bestuursverkiezing

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Egbert van Drie benoemd tot voorzitter van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven. Ook zijn vier bestuursleden voor een tweede termijn van vier jaar benoemd.  

6 Uitfasering verbrandingsmotoren snorfietsen

In het klimaatakkoord is afgesproken dat er per 2025 alleen nog maar elektrische snorfietsen nieuw verkocht mogen worden. Dat heeft veel impact op ondernemers. BOVAG gaat een klankbordgroep starten om met elkaar na te denken over de ondersteuning die ondernemers nodig hebben om hun bedrijfsmodel hieraan aan te kunnen passen. 

7 Omgaan met accu’s 

Er wordt regelgeving opgesteld voor de opslag van accu’s. BOVAG is hierbij betrokken en wil onnodige regelgeving en wellicht hoge kosten voor ondernemers voorkomen door ook het ondernemersgeluid in alle overleggen en bij onder andere het ministerie te laten horen.

Wilt u nog meer uit uw lidmaatschap halen? In de menukaart leest u precies wat BOVAG voor u doet. 

Lees verder:Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring