Goed werkgeverschap in de praktijk

Laatste update 09 november 2017 Leestijd: 3 min

IVECO Schouten is met de website jouwleukstebaan.nl een campagne gestart om meer jongeren enthousiast te maken voor het vak auto- en trucktechnicus. Want dat het moeilijk is om goed technisch personeel te vinden is geen geheim. Daarom zijn er verschillende initiatieven om jongeren al vroeg warm te maken voor de branche om ze ervan te overtuigen te kiezen voor een opleiding tot bijvoorbeeld auto- of trucktechnicus.

IVECO Schouten is betrokken bij meerdere gezamenlijke projecten en heeft nu ook zelf de handen ineengeslagen om jongeren enthousiast te maken voor het vak en aan het bedrijf te binden. Daarvoor is de website jouwleukstebaan.nl gelanceerd. Fred Schouten, directeur over het vinden van goede vakmensen: "We zoeken met brancheorganisaties al langer opties om de vergrijzing en de slechte instroom van jong personeel te tackelen. Wij gaan studenten nu via onze vestigingen benaderen en zoeken hen op als zij een beroepskeuze maken. Ze krijgen bij ons een stageplek mét baangarantie."

Gezamenlijke initiatieven

Voorbeelden van initiatieven waarbij meerdere organisaties als OOMT, BOVAG Innovam, gemeenten, ROC's en bedrijfsleven zijn betrokken, zijn NexTechnician en Go4trucks. Ook de samenwerking tussen truckbedrijven en omliggende ROC’s in de Truck Academy’s is een voorbeeld. De Truck Academy’s zijn een initiatief van BOVAG en hebben als doel toponderwijs te realiseren, onder meer door het verbeteren van de samenwerking tussen beroepsonderwijs en de praktijk.

Goed werkgeverschap

De campagne van IVECO Schouten is een voorbeeld van het streven meer leerlingen warm te maken voor een loopbaan in de truckbranche van stagiair tot eerste monteur. Werven en vasthouden dus. Hoe zorgt u dat nieuwe leerlingen en medewerkers uw bedrijf vinden en hoe zorgt u ervoor dat u medewerkers bij u 'blijven plakken'? Het valt of staat met goed werkgeverschap. Meer informatie hierover vindt u in het dossier Goed werkgeverschap. Wilt u sparren hierover met iemand van BOVAG, lees dan ook het hoofdstuk over de loopbaancoaches of neem contact op met BOVAG Ledenadvies (030-65 95 300).


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring