Goed werkgeverschap

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 3 min

03 Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Hebben uw medewerkers voldoende kennis en vaardigheden? Passen ze bij het bedrijf? En willen en kunnen ze mee?

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers stimuleren

Heeft u de kaders, koers en kapstok helder? En zijn uw medewerkers hiervan op de hoogte? Dan kunt u checken of uw medewerkers hieraan voldoen. Hebben zij voldoende kennis en vaardigheden om de doelen te bereiken? Hebben zij een training of opleiding nodig? Of ontdekt u bij uw medewerkers verborgen talenten die nu onbenut blijven? En ook: heeft u meer of juist minder personeel nodig, en hoe lost u dat op? Dat vraagt om inspirerend leiderschap. En om verantwoordelijkheid bij de medewerkers.

De workshop Fluitend aan het werk kan u hiermee op weg helpen.
Tijdens deze 2 uur durende bijeenkomst bij u op het bedrijf krijgt u tips over hoe u bijvoorbeeld ziekteverzuim kunt voorkomen en uw personeel kunt behouden. En wat kunt u doen aan het vinden van balans tussen werk en privĂ©, ook bij uw medewerkers? Of hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers meer hun verantwoordelijkheid pakken om zich verder te ontwikkelen? 
    No data found

Functioneren en beoordelen

Als medewerkers weten wat de bedoeling is, kunnen zij beter afwegen wat hun bijdrage in het geheel is. Passen ze (nog) bij het bedrijf? Willen en kunnen ze mee, of niet? En wat hebben ze daarvoor nodig? Hierin past een systeem van functioneren en beoordelen. Leidinggevende en medewerker bepalen samen wat van de medewerker kan worden verwacht en waarop hij wordt beoordeeld. In periodieke functionerings- en beoordelingsgesprekken legt u de ontwikkeling en de inzet van medewerkers vast. Dit biedt u als werkgever inzicht in de medewerkers die u aan boord heeft, wat u van hen kunt vragen en hoe u hen het best inzet. Zo werkt u samen aan duurzame inzetbaarheid: werkgever en werknemer.

Loopbaancoach

BOVAG beschikt over een aantal loopbaancoaches die bedrijven kunnen adviseren en ondersteunen. Ook bij dit onderwerp. Dit kan door individuele coaching aan de werkgever, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met medewerkers. De loopbaancoaches zoeken met werkgevers of medewerkers naar antwoorden op uiteenlopende vragen over bedrijf en werk.

Opleidingsfondsen

En natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden om uw medewerkers te laten (bij)scholen via het opleidingsfonds van de sector.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring