Elena waarschuwingssysteem

Laatste update 01 juli 2019 Leestijd: 3 min

01 Elena waarschuwingssysteem

Met Elena kunt u nagaan of een huurder eerder door een collega-verhuurbedrijf is geregistreerd omdat hij of zij zich niet naar behoren gedragen heeft. Ook kunt u dubieuze huurders registreren in Elena. Zo voorkomen we samen schade en diefstal in de mobiliteitsbranche.

Wat is het?

Elena is het waarschuwingssysteem van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. In dit waarschuwingssysteem kunnen leden van deze afdelingen dubieuze bedrijven en particuliere huurders (van auto's/busjes) registreren. Met Elena kunnen u en uw collega’s elkaar dus waarschuwen voor dubieuze huurders. Elena voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Gebruikers van Elena hebben toegang tot de database, maar kunnen via Elena ook kosteloos het Centraal curatele- en bewindregister raadplegen.

Hoe werkt het?

U logt via internet in op Elena. Daar kunt u de gegevens van een huurder screenen. Ook kunt u zelf een dubieuze huurder aandragen. Hoe het precies werkt, wordt uitgelegd in de werkinstructie Elena Beheer .

6 redenen om Elena te gebruiken:

  1. Voorkom schade of verduistering van uw voertuigen door de klant vooraf te checken.
  2. Waarschuw collega’s voor klanten die zich bij u misdragen hebben.
  3. Werk met collega’s aan het terugdringen van criminaliteit in de branche.
  4. Voldoe aan de voorwaarden van uw verzekeraar.
  5. Doe via Elena snel en direct aangifte bij de politie en melding bij uw verzekeraar.
  6. Voldoe aan de privacywetgeving en voorkom boetes.
Lees in de flyer nog meer redenen om Elena te gebruiken.

Kosten

Voor leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven is het gebruik van het Elena Waarschuwingssysteem inbegrepen in de contributie.

Aanmelden

Voordat u met Elena aan de slag kunt, moet u enkele stappen nemen. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Aanmelden kan eenvoudig via de supportdesk van Elena. Hun contactgegevens vindt u hieronder.

Om gebruik te kunnen maken van Elena heeft u allereerst een Mobi-ID nodig. Meer informatie daarover vindt u op de website van RDC. Voor vragen kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum Mobi-ID Services, via (0900) 270 07 00 of kcc@mobi-id.nl.

Vragen?

Kijk op de downloadpagina van Elena voor meer informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met de supportdesk van Elena via telefoonnummer (085) 024 05 21 of e-mailadres support@elena.nl.

Ga naar de downloadpagina van Elena

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring