Elena waarschuwingssysteem

Laatste update 16 januari 2020 Leestijd: 3 min

01 Elena waarschuwingssysteem

Met Elena kunt u nagaan of een proefritklant of huurder eerder door een BOVAG-bedrijf is geregistreerd omdat hij of zij zich niet naar behoren gedragen heeft. Ook kunt u dubieuze proefritklanten of huurders registreren in Elena. Zo voorkomen we samen schade en diefstal in de mobiliteitsbranche.

Wat is het?

Elena is het waarschuwingssysteem van BOVAG. In dit waarschuwingssysteem kunnen leden dubieuze bedrijven, particuliere huurders en proefritklanten registreren. Met Elena kunnen u en uw collega’s elkaar dus waarschuwen. Elena voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Gebruikers van Elena hebben toegang tot de database, maar kunnen via Elena ook kosteloos het Centraal curatele- en bewindregister raadplegen.

Hoe werkt het?

U kunt gebruik maken van Elena als uw verhuursoftwarepakket daarmee gekoppeld is, of u logt zelf in op Elena. Daarmee kunt u de gegevens van een proefritklant of huurder van uw voertuig screenen. Ook kunt u zelf een dubieuze proefritklant of huurder registreren. 

6 redenen om Elena te gebruiken:

  1. Voorkom schade of verduistering van uw voertuigen door de klant vooraf te checken.
  2. Waarschuw collega’s voor klanten die zich bij u misdragen hebben.
  3. Werk met collega’s aan het terugdringen van criminaliteit in de mobiliteitsbranche.
  4. Voldoe aan de privacywetgeving en voorkom boetes.
  5. Registratie is eenvoudig.
  6. Elena werkt preventief. 
Lees in de flyer nog meer redenen om Elena te gebruiken.

Kosten

Een Elena-abonnement kost een vast bedrag per maand, namelijk 25 euro exclusief btw. Voor leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven is dit bedrag inbegrepen in de contributie. BOVAG-motorbedrijven kunnen zelf kiezen voor een abonnement op Elena. 

Aanmelden

Voordat u met Elena aan de slag kunt, moet u enkele stappen nemen. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Aanmelden kan eenvoudig via de supportdesk van Elena. Hun contactgegevens vindt u hieronder.

Meer informatie

Vragen?

Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met de supportdesk van Elena via telefoonnummer (085) 024 05 21 of e-mailadres support@elena.nl.Ga naar de downloadpagina van Elena

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring