De pagina wordt geladen...
Als verhuur- of deelautobedrijf wilt u criminaliteit zoveel mogelijk buiten de deur houden. De Criminaliteitscommissie van BOVAG helpt verhuurders bewust te maken van risico’s en adviseert over oplossingen. Wat moet u nog meer weten over de Criminaliteitscommissie? Commissielid Hans Klok van Bochane Autoverhuur beantwoordt vijf vragen.
“Nu zo’n twee jaar. Ik ben stationmanager bij Bochane en daar onderhoud ik contacten met bijvoorbeeld de regionale politie in geval van diefstal en daarnaast houd ik me bezig met preventie en track & trace. Dat sluit goed aan bij de Criminaliteitscommissie. Ik zit in de dealerverhuur, en vertegenwoordig de autobedrijven die verhuren in de commissie. Ik ben betrokken bij andere clubs met autodealers, waar ik ook snel hoor over wat er daar speelt op het gebied van autoverhuur.”
“Als criminaliteitsexperts binnen de verhuur, adviseren we het bestuur van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven over het voorkomen en aanpakken van criminaliteit, vanuit onze ervaringen uit de praktijk. Dat doen we naar aanleiding van actualiteiten, geluiden die we horen van leden of de politie. We voeren bijvoorbeeld discussie over onderwerpen als
, hoe daarmee om te gaan en adviseren daarin richting BOVAG. We werken samen met de politie en onderhouden contact om het beeld dat wij criminelen zouden faciliteren te ontkrachten. We lobbyen zodat de politie weet waar bonafide bedrijven zitten.”
“Bijvoorbeeld
en het aantrekken van andere afdelingen, autobedrijven en motorbedrijven, om ook gebruik van het waarschuwingssysteem te kunnen maken. En dankzij het doorlopen van audits in verband met de privacywetgeving, kunnen we Elena met elkaar blijven gebruiken. Ook signaleren we vaak de actuele kwesties die spelen in de branche op het gebied van veiligheid en criminaliteit.
“Op het moment dat de branche in een verkeerd daglicht staat, gaat dat tegen ons werken en kan dat nare consequenties hebben vanuit politie, openbaar ministerie en politiek. Denk aan meer regeldruk, zoals een vergunningenstelsel. Dat is een idee dat bij meerdere gemeenten leeft. We werken samen en lobbyen voor een positief imago van de branche en om de regeldruk laag te houden voor bonafide bedrijven.”
“Zorg dat je medewerkers opgeleid zijn, zodat ze basisvaardigheden hebben om criminaliteit te herkennen en je zoveel mogelijk voorkomt dat een auto aan iemand met verkeerde bedoelingen wordt meegegeven. Daarvoor is er bijvoorbeeld de training
‘Omgaan met criminaliteit en agressie’
. En gebruik Elena!”
De Criminaliteitscommissie bestaat uit de volgende leden:
Heeft u vragen aan de Criminaliteitscommissie? Dan kunt u contact opnemen via
.