Voorbeeld-documenten vernieuwd 

Laatste update 07 maart 2024 Leestijd: 3 min

Het bedrijfsreglement en de studiekostenovereenkomsten die BOVAG heeft opgesteld, zijn vernieuwd en beter leesbaar gemaakt. Daarnaast zijn de voorbeeld bedrijfsreglementen aangepast aan de verschillende cao’s. Ook voor de afdeling rijscholen is deze nu beschikbaar. Bovendien zijn de voorbeelddocumenten in een nieuw jasje gestoken. 

Wat is een bedrijfsreglement? 

In het bedrijfsreglement kun je alle bedrijfsregels en instructies opnemen die van toepassing zijn op je werknemers. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over gedragsregels en (sociale) veiligheid op de werkvloer en werktijden, maar ook over vakantie, bedrijfskleding en verzuim.  

Voor ieder bedrijf met personeel is een reglement handig. Het geeft jou en je werknemers duidelijkheid over de afspraken. Je hoeft dan ook niet alle regels op te nemen in de arbeidsovereenkomst, maar kunt voor de algemene regels verwijzen naar het bedrijfsreglement. 

BOVAG heeft voor de verschillende cao's en voor de afdeling rijscholen nu een bedrijfsreglement beschikbaar. Daarin zijn de verschillende afspraken vastgelegd en zijn ook specifieke cao-bepalingen vastgelegd. Ook is er een gebruikershandleiding en een brief ter akkoord opgesteld.   

De nieuwe bedrijfsreglementen kan je via deze link downloaden

Wat is een studiekostenovereenkomst? 

Met een studiekostenovereenkomst leg je samen met de medewerker de belangrijkste afspraken vast, bijvoorbeeld welke opleiding de medewerker gaat volgen, vanaf wanneer én wat de afspraken over de kosten zijn. Zo kan er worden afgesproken dat de medewerker bepaalde kosten (deels) terug moet betalen als hij of zij tijdens de opleiding of binnen een bepaalde termijn na afronding van de opleiding zelf besluit te vertrekken. Bij de gemaakte kosten kan je denken aan cursusgeld, cursus benodigdheden zoals boeken en doorbetaald salaris tijdens de cursus. 

De nieuwe studiekostenovereenkomst kan je hier downloaden.  

Houd bij het afsluiten van de studiekostenovereenkomst ook rekening met de regels die sinds 1 augustus 2022 gelden

Vragen? 

Voor vragen over de nieuwe voorbeelddocumenten en het gebruik daarvan, kan je terecht bij BOVAG Ledenadvies. BOVAG Ledenadvies is bereikbaar via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring