Belangrijkste wijzigingen MvT op cao-bijeenkomst 

Laatste update 07 maart 2024 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft zijn leden deze week op de hoogte gebracht van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) tijdens de cao-bijeenkomst in het BOVAGhuis. Ook op de agenda stond toekomstbestendig werkgeverschap, waarbij de eerste uitkomsten van de HR Quick-Scan, verzuimcijfers en het werken met gevaarlijke stoffen aan bod zijn gekomen.

Het event was speciaal voor BOVAG-ondernemers, HR-medewerkers en iedereen die zich bezighoudt met personeelsbeleid bij bedrijven die vallen onder de cao MvT. Ruim 180 BOVAG-leden kwamen naar het BOVAGhuis om te luisteren, vragen te stellen en om onderling kennis uit te wisselen.  

De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerklunch. Bij de lunch hadden de aanwezigen de mogelijkheid om over de bijeenkomst na te praten, te netwerken en er konden specifieke cao-vragen worden gesteld aan de collega’s van BOVAG Ledenadvies tijdens het live spreekuur. 

De nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf 

De nieuwe cao MvT is een feit en de cao-tekst is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook heeft BOVAG de veelgestelde vragen over de nieuwe loontabellen in de Cao MvT  verzameld en beantwoord. 

HR-QuickScan  

De online QuickScan biedt snel en efficiënt waardevolle inzichten in specifieke aspecten van uw organisatie, bijvoorbeeld over vitaliteit, leiderschap en talentontwikkeling. U krijgt concrete tools en handvatten waar u direct mee aan de slag kunt. Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over de HR Quick-scan

Verzuimcijfers 

Tijdens de bijeenkomst is kort ingegaan op de verzuimcijfers die BOVAG jaarlijks ontvangt van ArboNed. Daarnaast krijgt BOVAG regelmatig signalen van leden dat er behoefte is om meer met het onderwerp verzuim te doen. Maar hoe moet dat er dan precies uit zien? En wat voor informatie zou je dan graag willen zien of ontvangen? Als BOVAG iets organiseert over dit thema, denk bijvoorbeeld aan rondetafelgesprekken of een webinar, welke onderwerpen moeten in zo’n sessie worden meegenomen?

Heb je hier ideeën over? Geef het dan vooral door via werkgeverszaken@bovag.nl.  

Gevaarlijke stoffen 

Als onderdeel van het toekomstbestendig werkgeverschap is onder andere ingegaan op het werken met gevaarlijke stoffen. Iedereen moet immers gezond zijn pensioen kunnen halen. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? Daar zijn een aantal hulpmiddelen voor beschikbaar, zoals de Branche RI&E en de Arbocatalogus.     

Nieuwe voorbeelddocumenten  

Het bedrijfsreglement en de studiekostenovereenkomsten die BOVAG heeft opgesteld zijn vernieuwd en beter leesbaar gemaakt. Daarnaast zijn de voorbeeld bedrijfsreglementen aangepast aan de verschillende cao’s. Bovendien zijn de voorbeelddocumenten in een nieuw jasje gestoken.  

De nieuwe voorbeelddocumenten zijn vanaf nu te downloaden via mijn.bovag.nl, zie daarvoor:  





 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring