Cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf is aangemeld

Laatste update 04 maart 2024 Leestijd: 3 min

De cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) kan toegepast worden nu de cao-tekst is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierdoor kan er ook weer gebruik gemaakt worden van afspraken in de cao die afwijken van de wet. Een voorbeeld hiervan is de proeftijd van twee maanden.

Wettelijk mag er namelijk maar één maand proeftijd opgenomen worden in een arbeidsovereenkomst. Van afwijkingen van de wet kan pas gebruik worden gemaakt als de cao formeel is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en BOVAG daarvan de kennisgeving van ontvangst heeft gekregen. Dat is nu het geval en voor de cao MvT geldt dat vanaf 17 februari 2024. 

Terugwerkende kracht  

De ingangsdatum van de cao ligt op 1 november 2023. Voor BOVAG-leden gaat de cao dus met terugwerkende kracht in per die datum.  

Algemeen verbindend verklaring 

Na aanmelding van de cao is direct ook een algemeen verbindend verklaring van de cao aangevraagd. Met deze verklaring geldt de cao voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid zijn van BOVAG. Zodra de cao algemeen verbindend is verklaard informeert BOVAG hierover. 

Cao-boekje 

De tekst van de nieuwe cao vind je hier. Nadat de cao algemeen verbindend is verklaard zullen de cao-boekjes gedrukt worden. Zodra de boekjes er zijn, ontvangen BOVAG-leden kosteloos één exemplaar. 

Vragen? 

Heb je vragen over de nieuwe cao voor Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf? Kom dan op dinsdag 5 maart naar de speciale BOVAG-bijeenkomst hierover in het BOVAGhuis in Bunnik. Meer informatie en aanmelden.

Uiteraard kan je ook contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030-65-95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.  

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring