Ruim 750 leden bezochten de regiobijeenkomsten van onafhankelijke autobedrijven

Laatste update 04 april 2024 Leestijd: 3 min

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven is de afgelopen maand afgereisd naar negen locaties in Nederland om de leden bij te praten over actuele zaken in de branche. Heb je deze regiobijeenkomst gemist of wil je nog eens nalezen wat er besproken is? In dit bericht zetten we de belangrijkste punten op een rij.

De algemene presentatie

Je kunt alles wat tijdens de bijeenkomst verteld is hier nog even rustig nalezen.

SERMI

Door nieuwe Europese wetgeving heb je vanaf 1 april 2024 een SERMI-certificaat nodig om te kunnen programmeren aan alle auto-, camper- en vrachtwagenonderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie. Op mijn.bovag.nl/sermi vind je alle informatie hoe je het aan kunt vragen, wat je nodig hebt en wat je ervoor moet doen. BOVAG heeft met alle drie de keuringsinstanties een BOVAG-korting kunnen afspreken. 

CSRD

Vanaf dit jaar krijgen bedrijven te maken met een nieuwe duurzaamheidsrapportage: CSRD. Dit is Europese wetgeving die voortvloeit uit de Green Deal en moet zorgen voor een klimaatneutraal Europa in 2050. Onafhankelijke autobedrijven zullen hier vooral mee te maken krijgen als leveranciers, banken of verzekeraars je gaan vragen om data over duurzaamheid, zoals CO2-uitstoot. Alles weten over CSRD of hoe BOVAG hierbij helpt? Kijk op mijn.bovag.nl/csrd. Bekijk hier de uitlegvideo over CSRD-wetgeving

BOVAG Brandstofvisie

In 2050 rijden er geen voertuigen meer op fossiele brandstoffen. Dat vereist een ingrijpende transitie met grote gevolgen voor BOVAG-leden. Wat moet BOVAG doen om voor leden deze transitie succesvol te laten doorlopen? Waar BOVAG zich voor inzet, lees je in de BOVAG-visie op toekomstige brandstoffen en energiedragers

INDI voor onafhankelijke autobedrijven

Via INDI houd je het klantenbestand actueel, zodat je altijd met de correcte en meest recente gegevens werkt. Dit was alleen beschikbaar voor autodealers, maar zal naar verwachting voor de zomer ook voor onafhankelijke autobedrijven beschikbaar zijn. Klik hier om naar het INDI Platform te gaan. 

Leerbedrijven

OOMT heeft uitleg gegeven over wat er komt kijken bij het werken met en begeleiden van BBL’ers. Wil je contact met een BBL-adviseur? Stuur een mail aan: servicedesk@oomt.nl.

Garantieproducten en -diensten

BOVAG-autobedrijven kunnen zich indekken tegen onvoorspelbare garantiekosten. Voor BOVAG Garantie-dekkingsproducten kun je terecht bij Autotrust, een onderdeel van Bovemij. Deze dekkingsproducten zijn speciaal voor BOVAG-autobedrijven ontwikkeld.

ViaBOVAG.nl Adviestool

Met deze tool zie je in een oogopslag hoe je advertenties presteren, hoeveel leads je genereert, waarom de ene advertentie beter scoort dan de andere en aan welke knoppen je kunt draaien om te verbeteren.

Verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar

De verkiezing is van start gegaan. Tot en met 30 april heb je de tijd om je aan te melden via het aanmeldformulier. Onderbouw kort waarom jouw bedrijf in aanmerking komt voor de titel. Vanuit alle aanmeldingen selecteert een onafhankelijke jury tien genomineerden.

Producten en diensten van BOVAG

Naast bovengenoemde onderwerpen, heeft BOVAG nog veel meer interessante producten, diensten, onderzoeksresultaten, promotiematerialen etc. voor je beschikbaar in de BOVAG-menukaart.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring