De Garantiekwestie: Zit er een kilometerbeperking op de 12 maanden BOVAG Garantie?

Laatste update 12 oktober 2022 Leestijd: 3 min

De verlenging van BOVAG Garantie naar 12 maanden roept soms vragen op. In De Garantiekwestie behandelt BOVAG veelvoorkomende vragen van leden. Deze keer geven we antwoord op de vraag of er een kilometerbeperking zit op de BOVAG Garantie.

“BOVAG Garantie van 12 maanden is wel erg lang”, horen we wel eens van leden. “Kan ik dit niet beperken tot een x-aantal kilometers?”, is dan de vraag. Het antwoord is nee, want de BOVAG Garantie - en ook de wettelijke garantie - is gebonden aan een bepaalde periode. U mag dan niet eigenhandig allerlei beperkingen inbouwen. Let op! Als u bij Autotrust het verzekeringsproduct ‘Risicodekking BOVAG Garantie’ afsluit, geldt er wel een kilometerbeperking van 20.000 km per jaar. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.autotrust.nl/bovag. 

Test u kennis over garantie 

Zeker weten hoe het zit rondom BOVAG Garantie? Doe dan de BOVAG Garantie Kennistest, een quiz van 10 vragen waarin u uw kennis kunt testen en tegelijk leert hoe het zit. Een nuttige en leuke manier om uw kennis over de BOVAG Garantie op te vijzelen. En u maakt ook nog eens kans op een kartarrangement voor tien collega's. U kunt meedoen tot en met 31 oktober 2022. De winnaar wordt 1 november 2022 bekendgemaakt. 

Doe de test

Vragen over garantie?  

Mogelijk heeft u vragen over de BOVAG Garantie (en de wettelijke garantie, die de basis vormt voor BOVAG Garantie). De antwoorden op deze vragen vindt u op mijn.bovag.nl/garantie. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail dan gerust met BOVAG Ledenadvies via 030 - 659 5300 / ledenadvies@bovag.nl
 

BOVAG bij Radar over garantie 

Consumenten-tv-programma Radar besteedde maandag een item aan de verlengde wettelijke garantie en BOVAG Garantie. Daarin reageerde BOVAG-directeur Peter Niesink op beelden van BOVAG-autobedrijven die consumenten niet juist informeren.
Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring