Radar stelt vast: veel onduidelijkheid over 'wettelijke garantie'

Laatste update 12 oktober 2022 Leestijd: 2 min

Het tv-programma Radar bezocht onlangs met de verborgen camera tien autobedrijven, waaronder zeven BOVAG-leden. Een meerderheid daarvan gaf niet de goede informatie over 'wettelijke garantie', oftewel de Europese conformiteitsregels. BOVAG schoof aan om dit te bespreken.

BOVAG-directeur Peter Niesink meldde in Radar te schrikken van de beelden. Met name het feit dat één bedrijf zijn klant wilde laten tekenen voor het afzien van de wettelijke garantie - wat helemaal niet kan - is zorgelijk.
Hij meldde ook dat de materie zeer complex is en legde uit dat wettelijke garantie echt wat anders is dan de BOVAG Garantie, die hij de 'geen-gedoe-garantie' noemde. Bekijk hier het Radar-item terug.

Communicatie 

De communicatie richting BOVAG-bedrijven over BOVAG Garantie en wettelijke garantie is sinds de verlenging naar twaalf maanden al fors opgeschroefd, en waar nodig zal BOVAG daar nog een schep bovenop doen. Deze week valt er extra informatie op de mat bij alle relevante BOVAG-bedrijven over hoe meer grip te krijgen op garantie. 

Meer informatie en vragen

Wie meer wil weten over het hoe en wat van BOVAG Garantie en 'wettelijke garantie' kan terecht op mijn.bovag.nl/garantie. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030 - 659 5300 of ledenadvies@bovag.nl. Consumentenvoorlichting vindt u op bovag.nl/garantie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring