BOVAG Garantie (Auto) vanaf 1 juni naar 12 maanden: bereid u voor en gebruik de nieuwe voorwaarden

Laatste update 02 juni 2022 Leestijd: 4 min

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG vanwege Europese regels de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. De kans op een garantieclaim na een verkoop verdubbelt hierdoor. Bereid u daarom goed voor. Bijvoorbeeld door uw financiële buffer te verhogen (uw boekhouder kan u hier meer over vertellen), uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep te nemen of door BOVAG Garantie-producten van Autotrust (speciaal voor u ontwikkeld) af te sluiten. Belangrijk: u bent verplicht om vanaf 1 juni a.s. de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe en deze bij een verkoop ter verstrekken aan uw klant.

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. Aanleiding is gewijzigde Europese wetgeving waardoor de zogenoemde 'wettelijke garantie' per 27 april 2022 van zes naar twaalf maanden is gegaan. BOVAG Garantie, van auto tot caravan en van fiets tot motor, heeft als basis de wet en wordt daarom met dezelfde termijn verlengd. 

Extra risico 

Deze verdubbeling kan voor uw bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims. 

Bereid u voor 

Het is belangrijk u hierop goed voor te bereiden. Dit kan op verschillende manieren:

  • Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje’. Uw boekhouder of accountant kan u hier meer over vertellen;
  • Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier;
  • Sluit BOVAG Garantie-dekkingsproducten af via autotrust.nl/bovag, speciaal ontwikkeld voor BOVAG-autobedrijven.

Nieuwe voorwaarden  

Uiteraard zijn ook de BOVAG algemene en garantievoorwaarden aangepast. U kunt de nieuwe versies per vervoermiddel downloaden op mijn.bovag.nl/voorwaarden. Houd rekening met de volgende zaken:

  • Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop. 
  • Gebruik de algemene en garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert. Ze staan op: mijn.bovag.nl/voorwaarden

Alles op een rij in de flyer

In de loop van deze week ontvangt u een brief en flyer van BOVAG waarin we bovenstaande informatie nog eens helder voor u op een rij hebben gezet. U kunt de flyer nu ook alvast downloaden:

Vragen?

Heeft u nog vragen? Check dan mijn.bovag.nl/garantie voor het antwoord op veelgestelde vragen of bel met BOVAG Ledenadvies: 030 - 65 95 300. Kijk voor de nieuwe algemene en garantievoorwaarden op mijn.bovag.nl/voorwaarden.


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring