Aanvragen NOW 3.2 en TVL Q1 nu mogelijk

Laatste update 16 februari 2021 Leestijd: 3 min

Op maandag 15 februari is het loket geopend voor het aanvragen van NOW 3.2 en TVL Q1. U kunt nu tegemoetkoming aanvragen voor de periode januari, februari en maart 2021. 

NOW

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die omzetverlies lijden. Voor de NOW geldt onder andere als voorwaarde dat u in deze maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% verwacht. Het loket is geopend tot en met 14 maart 2021. Het UWV streeft ernaar om de tegemoetkoming binnen 2 tot 4 weken na goedkeuring van de aanvraag te voldoen. De aanvraag moet wel volledig zijn, anders kan het langer duren.

Let op: heeft u tegemoetkoming ontvangen voor NOW 3.1? Dan moeten de 3 maanden van NOW 3.2 aansluiten op de 3 maanden waarin u omzetverlies verwachtte in NOW 3.1.

Als u als werkgever gebruik wilt maken op de NOW-regeling, heeft u een inspanningsverplichting richting uw personeel. Bijvoorbeeld om werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. In NOW 3 staat zelfs dat de werkgever zich moet inspannen zijn met ontslag bedreigde werknemers van werk naar werk te begeleiden. Wist u dat de BOVAG-werkgeverscoaches u daar (kosteloos) bij kunnen helpen? Kijk hier voor meer informatie. 

Meer informatie over de voorwaarden en antwoorden op veelgestelde vragen over NOW vindt u op deze pagina

NOW aanvragen

TVL

Op 15 februari is ook het RVO-loket geopend om TVL Q1 2021 aan te vragen. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is gericht op ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen (minimaal 30%) én doorlopende vaste lasten hebben. Voor Q1 is het subsidiepercentage verder verhoogd naar 85% voor alle ondernemers met een omzetverlies vanaf 30%. Dit was 50% oplopend tot 70%.

Nieuw: het minimumbedrag aan vaste lasten van een bedrijf wordt verlaagd naar € 1.500,- per kwartaal. Dat was € 3.000,-. Hierdoor krijgen meer kleinere bedrijven toegang tot de TVL. (Het aandeel vaste lasten wordt berekend met het percentage vaste lasten dat bij de SBI-code hoort, niet met de werkelijke vaste lasten van het bedrijf). Aanvragen kan tot 30 april 2021. 

Niet-mkb-bedrijven kunnen medio maart TVL Q1 aanvragen:


Meer informatie over de TVL en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen kunt u hier vinden.

TVL aanvragen

Vragen?

Heeft u vragen over de NOW of de TVL? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring