Corona > Steunmaatregelen vanuit de overheid > TVL (vervolg op TOGS)

TVL (vervolg op TOGS)

‚ÄčPer 1 oktober 2021 zijn de generieke coronasteunregelingen vanuit de overheid gestopt, lees hier meer.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is gericht op bedrijven die meer dan dertig procent omzetverlies hebben ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Heeft u eerder gebruikgemaakt van de TOGS, dan kunt u ook in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming. De TVL staat open tot 30 juni 2021. U vraagt de TVL telkens aan voor een periode van 3 maanden. Aanvragen van TVL Q1 2021 is nu mogelijk en kan uiterlijk 18 mei 17.00 uur. 

Vraag de TVL aan

Uitbreiding vanwege tweede lockdown

Het steunpakket werd begin dit jaar vanwege de tweede lockdown uitgebreid. Ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) werd uitgebreid zodat meer ondernemingen hierop aanspraak kunnen maken. De maximale vergoeding ging naar 85 procent van de vaste lasten. Doordat de eis van maximaal 250 medewerkers is losgelaten, kunnen ook grotere bedrijven aanspraak maken op de regeling. Speciaal voor kleinere ondernemers ging het minimale subsidiebedrag van € 750 naar € 1500. 

Extra verhoging

In februari is een verhoging van de TVL aangekondigd. Het maximale subsidiebedrag voor mkb’ers ging eerder omhoog van € 90.000 naar € 330.000. In februari kondigde het demissionair kabinet aan dat de TVL verder wordt verhoogd naar € 550.000 per kwartaal. Voor niet-mkb stijgt het maximumbedrag van € 400.000 naar € 600.000. Ondernemers die een voorraadsubsidie (VGD) ontvangen, kunnen nog een maximumbedrag van € 300.000 bovenop de TVL krijgen. De wijzigingen van de TVL zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal de verhoogde tegemoetkoming via een extra voorschot aan ondernemers uit gaan keren.

Tweede kwartaal

Het demissionair kabinet heeft besloten om het subsidiepercentage van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) te verhogen van 85 naar 100 procent in het tweede kwartaal van 2021, bij meer dan 30 procent omzetverlies. 
De regeling voor het tweede kwartaal gaat naar verwachting vanaf half mei open. Voor deze verhoging trekt het kabinet in totaal 450 miljoen euro uit.

Lees hier al het nieuws rondom de TVL

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring