Bedrijven met meer dan 250 werknemers kunnen medio maart TVL aanvragen

Laatste update 10 februari 2021 Leestijd: 2 min

Naar verwachting kunnen bedrijven met meer dan 250 medewerkers (niet-mkb) half maart de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. RVO adviseert deze bedrijven om tot dat moment wachten met de aanvraag, om een afwijzing te voorkomen.

Het kabinet besloot eerder om de TVL-regeling tot en met 30 juni te verlengen, zonder de eerder geplande versoberingen. Ook wordt de regeling uitgebreid. De Europese Commissie bekijkt momenteel de concernbepaling van de TVL, die voorheen werd beperkt door de mkb-toets. Deze wordt nu aangepast: de voorwaarde van het maximaal aantal werknemers en de jaaromzet worden losgelaten. BOVAG heeft zich hiervoor ingezet. 

Ontvang een update

Het TVL-loket voor aanvragen voor Q1 (januari t/m maart 2021) gaat naar verwachting volgende week open. RVO roept echter grotere (niet-mkb) bedrijven te wachten met de aanvraag van TVL, totdat het  aanvraagsysteem hierop is ingericht. Zo voorkomt u dat u een afwijzing van het systeem krijgt. Als u zich bij RVO aanmeldt voor een update, ontvangt u een bericht zodra de aanvraag van de TVL Q1 2021 opent voor niet-mkb-bedrijven. 

Kijk voor meer informatie op de website van RVO

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring