Eerste caravan- en camperbedrijven starten in 2020 met nieuwe keuringsmethode 

Laatste update 29 november 2019 Leestijd: 3 min

Om de kwaliteit van de BOVAG Onderhoudsbeurt te waarborgen, stapt BOVAG begin 2020 met een eerste groep van caravan- en camperbedrijven over op een nieuwe manier van keuren. Dit vertelde branchemanager Maarten Mastop tijdens het BOVAG-programma van het BOVAG en KCI Jaarcongres op maandag 25 november. Met het AMTek-systeem van keuringsinstantie Aboma kan de BOVAG Onderhoudsbeurt met een app worden doorlopen. Daarnaast wordt de steekproef vervangen door periodieke keuringsbegeleiding. Bedrijven die met de kopgroep willen starten, kunnen zich nog opgeven bij BOVAG. 

In het voorjaar van 2019 heeft BOVAG een pilot uitgevoerd met keuringsinstantie Aboma en acht bedrijven. Deze was succesvol en daarom wordt het nieuwe systeem in het voorjaar van 2020 (voor de start van het seizoen) gefaseerd ingevoerd. “Allereerst gaat een kopgroep van bedrijven van start. Deze groep bestaat uit onder andere bestuursleden, bedrijven uit de technische commissie bedrijven en bedrijven die afgelopen jaar een steekproef hebben gehad en graag mee willen doen. Hun feedback wordt in deze periode verzameld en doorgevoerd, zodat in het najaar van 2020 alle leden over kunnen overstappen op de nieuwe keuringsmethode”, legt branchemanager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven Maarten Mastop uit. 

Van steekproef naar keuringsbegeleiding

Met deze nieuwe keuringsmethode kan de BOVAG Onderhoudsbeurt in 2020 met een app uitgevoerd worden. Als er gebreken zijn aan de caravan of camper, kunnen daar foto’s van gemaakt worden, en bij de rapportage gevoegd. “Een andere verandering is dat de steekproef en periodieke opleiding plaatsmaken voor een zogenoemde keuringsbegeleiding. Bedrijven krijgen periodiek een uitnodiging om een afspraak te maken met Aboma om samen het keuringsproces te doorlopen. Deze begeleiding is gericht op kennisuitwisseling en samenwerking in plaats van controle achteraf. Dit was een grote wens van de leden. Ook kunnen Aboma en BOVAG beter problemen of behoeftes ophalen bij de leden, en daarop inspelen. Met elkaar houden we zo de kwaliteit van de branche op hoog niveau.”

Wilt u begin 2020 ook al starten met deze nieuwe manier van keuren? Stuur dan een mailtje naar caravancamper@bovag.nl

Meer over dit onderwerp


Lees meer over het BOVAG en KCI Jaarcongres
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring