Opleidingsbehoefte caravan- en camperbedrijven in kaart gebracht 

Laatste update 29 november 2019 Leestijd: 2 min

De instroom van caravan- en campermonteurs loopt in de afgelopen tien jaar iets terug. Daarom is het belangrijk om de mensen die er werkzaam zijn ook langere tijd in de branche te houden. BOVAG en OOMT hebben onderzoek gedaan naar de behoefte van werkgevers en werknemers in de branche op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Hierover vertelden Maarten Mastop (BOVAG) en Nicolle Heffels (OOMT) op het BOVAG en KCI Jaarcongres op 25 november in Bunnik. 

Voor het onderzoek zijn 51 mensen geïnterviewd, zowel werkgevers als werknemers in de caravan- en camperbranche. Er is gevraagd naar hun behoefte op het gebied van opleiding en ontwikkeling, om zo een inventarisatie te kunnen maken. Wat geconcludeerd kan worden is dat er behoefte is aan technische trainingen, maar ook aan niet-technische trainingen zoals verkoopvaardigheden en omgaan met klanten. Veel van dit soort trainingen worden al aangeboden via bijvoorbeeld branche-opleider Innovam. Wat nog wel mistte is een training Elektra Basis. Er wordt aan gewerkt om met leden samen hier invulling aan te geven.. 

Kijk op de website www.werkenaanwerkgeverschap.nl om te zien welke (gratis) trainingen en coaching er zijn.

Instroom

Er is geen mbo-opleiding om caravan- en campermonteurs op te leiden. Daarom is het belangrijk om vmbo’ers te laten zien dat dit beroep er is en wat het inhoudt. Onder de noemer Passion for Power laat OOMT op voor jongeren aantrekkelijke wijze zien welke technische beroepen er in de mobiliteitsbranche zijn. In een van de vlogs gaat Jelle Drijver op bezoek gaat bij Mobiledrôme & Vossenhoek. Bekijk dit filmpje hieronder. 

 

Lees meer over het BOVAG en KCI JaarcongresDeze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring