Verlenging garantie: politieke beslissing uitgesteld, ledenvragen beantwoord

Laatste update 02 december 2021 Leestijd: 2 min

Vorige week zou de Tweede Kamer het voorstel behandelen om in Nederland de 'wettelijke garantie' op 1 januari te verlengen van 6 naar 12 maanden. Maar die behandeling is uitgesteld tot 11 januari 2022. Dát het er van zal komen, staat vast, want het is een Europese regel. Maar het wordt dus waarschijnlijk wat later. Zodra het definitief is, hoort u dat. Intussen heeft BOVAG de lijst veel gestelde vragen over dit onderwerp aangevuld.

Als die wettelijke garantie (klik hier voor uitleg) definitief wordt verlengd, zal de BOVAG Garantie volgen en dus ook verlengd worden van 6 naar 12 maanden. Met het uitstel van het politieke besluit, zal dat dus later in 2022 plaatsvinden. Helaas kunnen we daar nu niet preciezer over zijn.
Intussen bereiden steeds meer BOVAG-ondernemers zich voor op de verlenging van de garantietermijn. Verstandig, BOVAG riep daar al eerder toe op.
De lijst met veel gestelde vragen (FAQ) is onlangs aangevuld met nieuwe vragen van BOVAG-ondernemers. Van 'Kan ik nog wel oudere auto's verkopen' tot 'Wat is nou precies het verschil tussen BOVAG Garantie en die wettelijke garantie'

Heeft u zelf nog vragen? Mist u een vraag in de FAQ? Bel dan met BOVAG Ledenadvies: 030-5695300

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring