Bovag logo
Werkinstructie BOVAG Onderhoudsbeurt Caravan
0%

Werkinstructie BOVAG Onderhoudsbeurt

Laatste update 28 juni 2023Leestijd: 2 min

01Werkinstructie BOVAG Onderhoudsbeurt Caravan

Jaarlijks verzorgen de BOVAG-keurmeesters zo’n 60.000 BOVAG Onderhoudbeurten, het bekendste product voor kampeerbedrijven. Als BOVAG-bedrijf onderscheidt u zich met het BOVAG-keurmerk én de BOVAG Onderhoudsbeurt in de kampeermarkt. Het BOVAG-caravan en -camperbedrijf is immers een vakman en BOVAG-bedrijven staan voor kwaliteit. Dat beloven we klanten en die belofte willen we blijven waarmaken. Om deze kwaliteit te waarborgen werkt iedere keurmeester volgens dezelfde procedure die staat beschreven in de werkinstructie.

De BOVAG Onderhoudsbeurt

Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van een caravan, of vouwwagen. Er wordt gecontroleerd op ruim 60 onderhoudspunten. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen zoals op banden en op veiligheid zoals van de gasinstallatie. Daar waar nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Na controle ontvangt de klant een uitgebreid keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien u de caravan of vouwwagen op alle inspectiepunten goedkeurt, wordt deze voorzien van een BOVAG Onderhoudsbeurt-sticker. Hierop is de maand en het jaartal weergeven waarop de BOVAG Onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

Download

De werkinstructie kunt u onderaan deze pagina downloaden als PDF. U kunt deze ook op computers en tablets beschikbaar maken. We raden u aan om een exemplaar beschikbaar te houden in de werkplaats.

Opbouwbeurt camper

De werkinstructie voor de BOVAG Opbouwbeurt van een camper wordt op dit moment vernieuwd. Als deze klaar is, wordt deze beschikbaar gesteld aan alle leden.

Vragen of opmerkingen?

Ondanks de zorgvuldigheid van de Technische Commissie van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven, kan het zijn dat u dingen tegenkomt die anders en/of beter geformuleerd kunnen worden. Uw aanvullingen en/of opmerkingen ter verbetering zijn uiteraard van harte welkom. Deze kunt u mailen naar caravancamper@bovag.nl.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.