Bovag logo
Verdienmodel truckdealer op termijn onder druk
0%

Toekomstvisie van de Nederlandse truckmarkt

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min

01Verdienmodel truckdealer op termijn onder druk

Tot het eind van het decennium is het alle hens aan dek om het Nederlandse truckwagenpark rijdend te houden. Met name in de werkplaats is elk paar handen nodig. Te meer daar de verwachting is dat het wagenpark tot die tijd nog zal groeien en ook andere sectoren trekken aan jonge technici. Door die beperkte capaciteit, in zowel personeel als panden, is er de komende tijd weinig ruimte voor nieuwe merken. De traditionele fabrikanten proberen tegelijkertijd hun positie te versterken. Dat kan ten koste gaan van het verdienmodel van de truckdealer. Specialisatie en differentiatie kunnen voor dealers soelaas bieden. Dit blijkt uit de Toekomstvisie Nederlandse truckmarkt, die BOVAG in nauwe samenwerking met KPMG opstelde.

Download hier de beknopte samenvatting van het onderzoek:

Download hier het complete onderzoeksrapport Toekomstvisie Nederlandse Truckmarkt:

Wat gaat BOVAG doen?

Lobby

Een gelijk speelveld is belangrijk. BOVAG is in gesprek met de RDW over het sanctiebeleid dat in toenemende mate tot verstoringen leidt in werkplaatsen. Europees zet BOVAG zich in voor een evenwichtig beleid op het gebied van voertuigdata en de Blockexemption regulation en zijn we actief met reacties op Europese consultaties op onder meer de introductie van de volgende generatie smart tachograaf.

Energietransitie

BOVAG is prominent vertegenwoordigd in alle relevante overheidswerkgroepen op het gebied van de energietransitie en de ZE stadslogistiek. We maken ons hard voor overgangsregelingen en we denken mee over het ontheffingsbeleid.

Bovagenergie.nl

is er om u op alle mogelijke manieren te ondersteunen op energiegebied. Of het nu gaat om de verduurzaming van uw eigen bedrijfspanden of hulp bieden aan uw klanten.

Opleiding

Met de BOVAG Truckacademy hebben we een voorsprong op andere branches en sectoren. Deze voorsprong willen we de komende jaren verder uitbouwen maar daarvoor is wel een onvoorwaardelijke commitment van ondernemers in de truckbranche nodig. Wie nu niet aanhaakt mist op lange termijn de boot!

Regio

Tijdens de corona-epidemie is een aantal regio-overleggen gestopt. BOVAG zal deze weer in ere herstellen, omdat we direct contact met onze leden van groot belang vinden. Het is de beste manier om te delen waarmee we bezig zijn, maar ook om te horen en te begrijpen wat leeft in de branche.

Aan de slag

Concreet aan de slag met de uitkomsten van deze toekomstvisie? BOVAG kan dit onderzoek presenteren aan uw dealervereniging. Een mooi startpunt om gezamenlijk aan de slag te gaan met de toekomst. Het is ook mogelijk om individueel te sparren over de toekomstvisie en de betekenis hiervan voor uw bedrijf. Maak dan een afspraak met uw branchemanager via

truckdealers@bovag.nl

.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.