Financieren

Laatste update 10 augustus 2022 Leestijd: 3 min

07 Hulp bij financieringen

Bij de zoektocht naar een financiering zijn er handige tools en instanties die u op weg helpen. Denk aan een tool waarbij u inzicht krijgt in uw financiële situatie het komend jaar. Of de adviseurs van het Ondernemersklankbord met wie u kunt sparren over uw plannen. En natuurlijk kunt u voor vragen ook bij BOVAG terecht!

Financieel inzicht met de Toekomstcheck

Als u van plan bent om te investeren, dan is inzicht in uw financiën essentieel. De Toekomstcheck laat u zien hoe uw liquiditeit er nu en in de komende twaalf maanden uitziet. U krijgt daarbij een indicatie van uw financiële situatie in verschillende scenario’s. Ook geeft de tool tips over uw eigen financiële situatie en hoe u die kunt verbeteren. Het invullen van de Toekomstcheck kost u ongeveer vijftien minuten. Wilt u met iemand sparren over de uitkomsten en hoe u plannen daarin passen? Dan kunt u terecht bij de adviseurs van stichting Ondernemersklankbord. De Toekomstcheck is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. U vindt de tool op ondernemen.nl/toekomstcheck.

Begeleiding door het Ondernemersklankbord

De stichting Ondernemersklankbord (OKB) ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en geeft ook advies over financieringen. De adviseurs van het OKB begeleiden ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren, overdragen of een (ander) bedrijf willen starten. De stichting Ondernemersklankbord is een onafhankelijke adviesorganisatie met driehonderd adviseurs verspreid over heel Nederland. Dit zijn vaak oud-ondernemers, managers of specialisten met een specifiek vakgebied. Er zijn ook adviseurs met kennis over de automotive branche. In 2022 kunt u nog kosteloos gebruikmaken van het Ondernemersklankbord. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/ondernemersklankbord.

Subsidie voor energiebesparing

Wil u stappen zetten in de verduurzaming van uw bedrijf? De tool Duurzaam. Energie. Besparen. helpt u daarbij. Het laat bijvoorbeeld zien welke financieringsmogelijkheden er zijn bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Het toont daarnaast ook welke subsidies er zijn, waardoor u mogelijk geen financiering nodig heeft. Ga naar mijn.bovag.nl/deb.

Businessplan maken

Als u een financiering aanvraagt, zal de financier u vragen naar een businessplan. Dit is een belangrijk onderdeel in verschillende trainingen van Innovam. Bijvoorbeeld bij Operationeel Management en Startbooster. Startbooster is dé opleiding voor startende ondernemers. Daarin is ook aandacht voor bedrijfsovernames en de financieringen die daarbij nodig zijn.

Voor algemene vragen over financieringen kunt u uiteraard ook terecht bij BOVAG Ledenadvies, via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl

Ga terug naar de overzichtspagina van het dossier Financieren

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring