Betalingsverkeer

Laatste update 04 april 2022 Leestijd: 1 min

Als u uw producten aan klanten verkoopt, kan de betaling op verschillende manier gedaan worden. Hoewel contant geld nog steeds een wettig betaalmiddel is, wordt het voor ondernemers steeds moeilijker om dat af te storten. Zeker als het om grotere coupures gaat zoals biljetten van tweehonderd of vijfhonderd euro. Voor welke vorm u ook kiest: betalingen kosten geld. Welke opties heeft u als ondernemer als u bijvoorbeeld een auto verkoopt? Met welke bijkomende kosten moet u rekening houden? Wat doet BOVAG voor ondernemers, bijvoorbeeld als het gaat om cashstortingen?


In dit dossier zetten we de belangrijkste aandachtspunten van betalingsverkeer voor u op een rij:
  • Betalingsverkeer binnen Nederland: Welke betalingsmogelijkheden heeft u als u in Nederland een auto verkoopt en wat is het verschil in tarifering van banken? 
  • Internationaal betalingsverkeer: U exporteert een auto, welke betalingsmogelijkheden zijn er dan? En wat zijn de kosten?
  • Convenant Contant Geld: welke afspraken zijn er tussen banken, werkgevers- en consumentenorganisaties gemaakt over het opnemen en storten van contact geld?
  • Wat doet BOVAG voor ondernemers? Hoe komt BOVAG op voor uw belangen als het gaat om betalingsverkeer?
  • Betalingen: welke mogelijkheden heeft uw klant? Naast contant geld zijn er ook andere, veiligere manieren voor klanten om te betalen voor een auto. BOVAG zette de verschillende mogelijkheden op een rij in een handige consumentenfolder. Deze informatie vindt u binnenkort in dit dossier. 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring