Bovag logo
BOVAG-verenigingsregels
0%

BOVAG-verenigingsregels

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 1 min

01BOVAG-verenigingsregels

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de zekerheden die een BOVAG-bedrijf biedt. We bewaken daarom zorgvuldig dat onze leden geen afbreuk doen aan de BOVAG-uitstraling. Hoe BOVAG dat doet? Dat volgt uit onze verenigingsregels. Zo zien we er niet alleen bij de toelating op toe dat u voldoet aan de lidmaatschapseisen. We doen dat doorlopend, onder meer via schouwingen.

De BOVAG-verenigingsregels geven vorm aan de relatie tussen de werkorganisatie BOVAG en de BOVAG-bedrijven. Het BOVAG-verenigingsrecht omvat de BOVAG-statuten, het Algemeen Verenigingsreglement en daarnaast de Afdelingsreglementen en de lidmaatschapseisen van elke afdeling.

1. De BOVAG-statuten:

2. Het Algemeen Verenigingsreglement: Het Algemeen Verenigingsreglement is een huishoudelijk reglement met praktische onderwerpen. Sommige onderwerpen zijn meer tot in detail uitgedacht door het verenigingsbestuur (voorheen het hoofdbestuur). De verenigingsregels gaan onder meer over toelating van leden, beƫindiging van het lidmaatschap en het sanctiebeleid tegenover leden. Bij toelating en afscheid van leden kan Juridische Zaken besluiten van BOVAG verdedigen bij het Scheidsgerecht. Hier kunnen (aspirant-)leden terecht die het met BOVAG oneens zijn over lidmaatschapszaken.

3. Algemene lidmaatschapsvoorwaarden:

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.