Tekort aan vakmensen, marktdynamiek, groeiende concurrentie; praat mee in Weert, Duiven of Enschede over de toekomst van uw fietsbedrijf

Laatste update 19 oktober 2023 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft afgelopen week de City Deal Fietsen voor Iedereen ondertekend, om mee te werken aan een optimaal fietsklimaat in Nederland en om meer mensen op de fiets te krijgen. Onderdeel van de City Deal is dat BOVAG meewerkt aan het opzetten van Cycle Hubs, waar lokaal vakmensen worden opgeleid voor de branche. Daar is immers een schreeuwend tekort aan en als we niets doen, wordt dat tekort de komende jaren alleen maar nijpender, zo blijkt uit de BOVAG-netwerkstudie. Wat staat er nog meer in de netwerkstudie en wat moet u beslist weten als u plannen maakt voor de toekomst van uw fietsbedrijf? Kom naar de regiobijeenkomst in Weert (25 oktober), Duiven (1 november) of Enschede (15 november) en praat erover met BOVAG en andere fietsondernemers.

De netwerkstudie schetst een beeld van hoe de fietsbranche zich in de komende vijf jaar ontwikkelt. Fietsbedrijven kunnen de komende jaren rekenen op een groeiende verkoop (van met name e-bikes) en meer omzet. Ook groeien de kansen voor de werkplaats aanzienlijk, is de verwachting. Fietsbedrijven hebben de wind in de rug, zo lijkt het. Tegelijk zijn er ook zorgen. Leden kampen met (te) grote voorraden, een tekort aan vakmensen en voelen de groeiende concurrentie in de keten. Drie veelbesproken onderwerpen op de regiobijeenkomsten. Fietsbedrijven staan voor belangrijke keuzes en BOVAG ondersteunt hen hier natuurlijk bij. Weten wat we allemaal doen en hoe uw collega’s nadenken over de toekomst? Kom dan naar één van de laatste regiobijeenkomsten. Per avond is er plek voor maximaal vijftien personen. Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan! 

Data en locaties

  • Woensdag 25 oktober: Fletcher Hotel, Weert (bijna vol)
  • Woensdag 1 november: Van der Valk Hotel, Duiven
  • Woensdag 15 november: Bike Totaal Landewé (bij ondernemer Wim Landewé), Enschede (bijna vol)

Programma

  • 18.30 uur: Inloop en ontvangst met soep en broodjes 
  • 19.00 uur: Aanvang programma 
  • 21.00 uur: Afsluiting en borrel (met bitterballen)
Aanmelden

Meer informatie over de regiobijeenkomsten

Lees ook: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring