Eerste bijeenkomsten voor aanhangwagenbedrijven over keuren met Amtek een succes; ga ook aan de slag met uw overstap

Laatste update 16 augustus 2023 Leestijd: 4 min

Zo’n 35 aanhangwagenbedrijven hebben zich tijdens de eerste twee Leden-bezoeken-ledendagen laten bijpraten over de nieuwe keuringsmethode voor de BOVAG-onderhoudsproducten voor aanhangwagens. Deze bijeenkomsten zijn gehouden in de werkplaats van BOVAG-aanhangwagenbedrijven. Leden hebben daar met eigen ogen gezien hoe keuren met Amtek precies werkt, welke mogelijkheden de app allemaal biedt en wat de keuringsbegeleiding inhoudt. De reacties waren bijzonder positief en een groot deel van de aanwezigen is van plan om snel de overstap te maken. In het najaar volgen meer bijeenkomsten. Plan ook uw overstap bijtijds in!

Uiterlijk in 2024 stappen alle bij BOVAG aangesloten aanhangwagenbedrijven over op de nieuwe keuringsmethode. BOVAG organiseerde afgelopen maand twee Leden-bezoeken-ledendagen voor ondernemers en keurmeesters bij aanhangwagenbedrijven in Utrecht en Heesch om te laten zien hoe deze nieuwe manier van keuren werkt. De verandering zit ‘m in de werkwijze: het gebruik van de app en de keuringsbegeleiding door Aboma, die de steekproef vervangt. De opleiding voor de keurmeesters én de onderhoudsbeurt blijven hetzelfde. Met de nieuwe methode kan de kwaliteit van de aanhangwagenbranche nog beter op hoog niveau worden gehouden.

Advies: plan uw overstap goed 

BOVAG stopt eind 2024 met de steekproeven en de digitale formulieren van de BOVAG Onderhoudsbeurt. U kunt dan alleen nog de BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren met de Amtek-app. Het is belangrijk om nu al uw overstap te plannen, ook al gaat u er in de tweede helft van dit jaar pas mee aan de slag. We verwachten drukte bij Aboma voor de keuringsbegeleiding en bij Innovam voor de opleidingen, dus het is verstandig om de stappen die u moet nemen alvast te regelen. Kom ook naar een van de informatiebijeenkomsten, daar hoort u precies wat u moet doen! 

Bijeenkomsten in najaar

Dit najaar organiseert BOVAG meerdere kleinschalige, informele bijeenkomsten bij lokale aanhangwagen- en kampeerbedrijven, om uitleg te geven over de nieuwe methode. U, uw keurmeester(s) en/of werkplaatschef zijn van harte welkom. Er is daar volop ruimte om de Amtek-app te bekijken of vragen te stellen. Er is al één bijeenkomst op 2 november gepland bij Bouwman Aanhangwagens in Assen en er volgen nog meer data. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een van de bijeenkomsten voor caravan- en camperbedrijven: 
  • 14 september: Cannenburg Caravans en Campers in Almere
  • 12 oktober: Linberg Caravans in Hulten
  • 26 oktober: Van Uden Caravans in Sint-Oedenrode
  • 16 november: Mobiledrôme/De Vossenhoek in Oud Gastel
U ontvangt een uitnodiging per mail als we bij u in de regio zijn. U kunt zich nu al aanmelden via deze link

Aan de slag

Als u wilt overstappen op de nieuwe methode, dan kunt u nu al van start! Op mijn.bovag.nl/keurenmetamtek vindt u alle informatie die u nodig heeft voor de overstap, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u graag aan de slag? Stuur dan een mailtje naar aanhangwagen@bovag.nl of neem contact op met BOVAG Ledenadvies: (030) 659 53 00. 

Meer weten over keuren met AMTeK? Lees dan ook:


De BOVAG-ondernemers en -keurmeesters die al overgestapt zijn, zijn positief over de nieuwe manier van werken. Zij vertellen hierover in het onderstaande filmpje.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring