Nieuw: keuringsrapport BOVAG Onderhoudsbeurt nu in BOVAG-huisstijl

Laatste update 29 september 2022 Leestijd: 4 min

Leden die de BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren met de AMTeK-app, kunnen klanten vanaf nu een keuringsrapport in BOVAG-huisstijl meegeven. Dit is gemaakt op verzoek van de leden. Met de AMTek-app kan de checklist van de BOVAG Onderhoudsbeurt digitaal worden doorlopen. Na de keuring ontvangt de klant het digitale keuringsrapport met eventuele opmerkingen en foto’s van bijvoorbeeld gebreken en een certificaat. Inmiddels werken al vijftig keurmeesters met deze app en zijn er al meer dan vijfduizend ‘digitale’ keuringen uitgevoerd. 

Begin 2020 is de eerste groep aanhang-, caravan- en camperbedrijven gestart met het uitvoeren van de BOVAG Onderhoudsbeurt via de AMTek-app. Deze app heeft BOVAG in samenwerking met Aboma ontwikkeld. De nieuwe keuringsmethode wordt stapsgewijs ingevoerd om de kwaliteit in de branche beter te waarborgen. De methode werkt met een periodieke keuringsbegeleiding in plaats van de steekproeven uit het verleden.  

Koploper

Van den Elzen caravans en recreatie uit Zeeland is een van de kampeerbedrijven die al een tijd werkt met de AMTek-app. Zij hebben vijf BOVAG Keurmeesters in huis die met elkaar al bijna 1.700 keuringen via de app hebben uitgevoerd. Op woensdag 28 september was een keuringsbegeleider van Aboma aanwezig om met de BOVAG Keurmeesters mee kijken bij het keuringsproces. Dit gesprek is gericht op kennisuitwisseling en samenwerking. Ook worden op dat moment problemen en behoeftes opgehaald bij de leden, zodat BOVAG en Aboma hierop kunnen inspelen. Het uiteindelijke doel van de keuringsmethode is om zo met elkaar de kwaliteit van de branche op hoog niveau te houden. 

Een keuringsbegeleider van Aboma kijkt bij Van den Elzen caravans en recreatie mee bij het uitvoeren van de BOVAG Onderhoudsbeurt

Stap over op de digitale keuringsmethode

Wilt u ook overstappen op de AMTek-app voor de uitvoering van de BOVAG Onderhoudsbeurt? Neem dan contact op via aanhangwagen@bovag.nl of caravancamper@bovag.nl

Veelgestelde vraag

Meer informatie


 

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring