Elektrificatie: wat komt er op uw verhuur- of deelautobedrijf af?

Laatste update 25 mei 2022 Leestijd: 4 min

Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt snel. Hoe hard gaat die transitie naar elektrisch rijden, en hoe snel moet u daar als verhuur- of deelautobedrijf op anticiperen? Welke investeringen komen erbij kijken? Hier gaan we met elkaar over in gesprek tijdens de regiobijeenkomsten van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven op 8 juni (Zwolle), 9 juni (Best) en 15 juni (Bunnik). BOVAG presenteert daar het nieuwste scenario-onderzoek over de brandstoftransitie. Kom naar een van de bijeenkomsten, zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen!

In een gangbaar scenario zal in 2030 (ten opzichte van 2021) voor personenauto’s en bestelwagens ongeveer de helft minder diesel en een kwart minder benzine worden getankt. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar elektriciteit flink: de verwachting is dat deze met zeshonderd procent stijgt. Voor waterstof neemt dit zelfs met tienduizenden procenten toe. Dat roept wellicht ook vragen op bij u als ondernemer in de verhuur- en deelautobranche, bijvoorbeeld hoe snel u hierop moet anticiperen en welke investeringen nodig zijn. Investeert u in elektrisch of zijn biobrandstoffen interessant? Ook vragen deze ontwikkelingen om een andere blik op de processen in uw bedrijf. Hoe zit het met de laadinfrastructuur voor uw klant onderweg en is er ook voldoende stroomcapaciteit bij uw bedrijf beschikbaar? Als u zelf onderhoudt pleegt aan uw wagenpark, wat betekent dit dan voor uw personeel? En hoe licht u de klant voor, die niet gewend is om met een elektrisch voertuig te rijden? 

In gesprek over het scenario-onderzoek

U krijgt tijdens de regiobijeenkomst een toelichting op het onderzoek naar de brandstoftransitie, waarin drie scenario’s zijn uitgewerkt: een basisscenario, een gangbaar scenario en een progressief scenario. Er is ruimte om uw vragen te stellen. Verder gaan we tijdens de regiobijeenkomsten met elkaar in gesprek over de uitdagingen, maar ook over de kansen. We leggen u daarbij de vraag voor wat u van BOVAG nodig heeft. Wilt u nu al meer weten over het onderzoek? U leest er meer over in het volgende artikel:


Klik hier om u direct aan te melden

(Digitale) criminaliteit en de politie

Tijdens de regiobijeenkomsten praat BOVAG u ook bij over de nieuwe verhuurcampagne en lopende dossiers zoals verzekerbaarheid en opleidingen. Uw regiocontactpersoon van de politie is te gast om te praten over criminaliteitspreventie en om tips en ervaringen te delen. Ook online criminaliteit staat op de agenda, want dit is in de mobiliteitsbranche een steeds grotere zorg. BOVAG biedt tools, onder andere met het platform Samen Digitaal Veilig. 

Klik hier voor het volledige programma

Data en locaties

BOVAG organiseert drie regiobijeenkomsten in een gezellige cafésetting, op:
  • 8 juni (Zwolle)
  • 9 juni (Best)
  • 15 juni (Bunnik) 
U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 20.45 uur, waarna we afsluiten met een gezellige netwerkborrel. Bent u er ook bij? Meld u dan snel aan via de onderstaande button.

Aanmelden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring