Ruim 130 leden op Jaarcongres voor de Kampeerbranche

Laatste update 25 maart 2022 Leestijd: 5 min

De lente werd afgetrapt met het Jaarcongres voor de Kampeerbranche op maandag 21 maart in het BOVAGhuis. Na twee jaar restricties vanwege corona was het weer mogelijk om bij elkaar te komen en daar werd volop van genoten door de ruim 130 leden van BOVAG en KCI. Er was een vol inhoudelijk programma met diverse (bestuurs)benoemingen, ontwikkelingen in de branche en er werd volop onderling bijgepraat. 

Benoemingen

Het congres startte met een Algemene Ledenvergadering van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Daarin werden maar liefst zes leden voor het afdelingsbestuur en ledenraad (her)benoemd. Rolf Reinders werd als nieuwe voorzitter van de afdeling benoemd. Dat betekende dat afscheid werd genomen van Siewert Gorter, die zeven jaar de functie had bekleed. Met de benoeming van de nieuwe bestuurders Martijn de Boer, Theo de Jong en Dick van de Berg is het bestuur weer op volle sterkte. Voor de vertegenwoordiging in de BOVAG Ledenraad werd Rob Marchal benoemd. De leden gingen er ook mee akkoord dat Bram van der Slik zijn tweede termijn in de ledenraad ingaan. Lees meer over de benoeming van de nieuwe afdelingsvoorzitter in dit bericht:
Het nieuwe afdelingsbestuur, samen met de ledenraadsleden (op de foto van links naar rechts): 
  • Rob Marchal, Volkswagen Campercentrum in Amersfoort: benoemd tot ledenraadslid
  • Martijn de Boer, Eurotrek in Coevorden: benoemd tot afdelingsbestuurslid
  • Taco Smit, D.J. Buikema Caravan Techniek in Kampen: afdelingsbestuurslid
  • Theo de Jong, Mobiledrôme in Oud Gastel: benoemd tot afdelingsbestuurslid
  • Bram van der Slik, Van der Slik Caravan Centrum Zoetermeer: herbenoemd tot ledenraadslid
  • Bart Schoones, Liba Campers in Liempde: afdelingsbestuurslid
  • Marjolijn Wegkamp, Van Uden Caravans in Sint-Oedenrode: afdelingsbestuurslid
  • Maarten Mastop, branchemanager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven
Afwezig op de foto: Rolf Reinders van Reinders Rekreatie in Hoogeveen/Leeuwarden (benoemd tot voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven) en Dick van de Berg van Linberg in Molenschot (benoemd tot afdelingsbestuurslid). Op de foto ontbreekt ook bestuurslid Daan Sikkes van Caravans & Campers in Almere. 

Afscheid

Er werd tijdens de ALV afscheid genomen van voorzitter Siewert Gorter en de bestuursleden André De Jong (De Jong, Hattem) en Nick Schellens (Caravan Extra, Oirschot). Zij zijn tijdens de ALV hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet voor de afdeling. 


Siewert Gorter nam na zeven jaar afdelingsvoorzitterschap en in totaal bijna twintig jaar aan functies bij BOVAG afscheid. Zijn boodschap: “Ik zou iedereen aanraden om een rol in een bestuur of commissie te vervullen. Het leert je verder kijken, het daagt je uit en het helpt mee om je te professionaliseren en te ontwikkelen. Ik kijk aan de finish tevreden terug.”

Terugblikken en vooruitkijken

Branchemanager Maarten Mastop deelde tijdens de ALV waar BOVAG zich mee bezig heeft gehouden afgelopen jaar en wat er voor 2022 jaar op stapel staat. Denk aan de BOVAG Camperkeuring, campagnes en het opleidingsprogramma. Lees daar meer over dit bericht:

Gezamenlijk gedeelte

Na de ALV kwamen de leden van BOVAG en KCI samen voor het gezamenlijke programma in het BOVAGhuis. Daarin namen Maarten Mastop (BOVAG) en Hans Louwers (KCI) op luchtige wijze het afgelopen jaar door. Een turbulent jaar, waarin enerzijds nog nooit zoveel caravans en campers zijn verkocht in Europa. Anderzijds had de branche te maken met de nodige tegenslagen door corona; lange wachttijden van caravans en campers, schaarste of uitval van personeel. Maar ondernemers sloegen zich er doorheen. Er werden afgelopen jaar showrooms verbouwd of zelfs nieuw gebouwd. Ook met de situatie in Oekraïne zijn er in de branche mooie initiatieven van leden te zien, zoals een ondernemer die een vrachtwagen met slaapzakken naar de grens van Polen bracht. Geconcludeerd kan worden dat de branche echt ondernemerschap toont. 

BOVAG-voorzitter Han ten Broeke kwam daarna het podium op om ex-afdelingsvoorzitter Siewert Gorter in het zonnetje te zetten en hem tot bondserelid te benoemen. Gorter ontving ook het daarbij behorende speldje. Vier verschillende sprekers praatten daarna de aanwezigen bij over wat er speelt in de kampeerbranche: Maarten Mastop vertelde over de BOVAG Camperkeuring die eind 2021 is gelanceerd, NKC vertelde over ontwikkelingen rondom duurzaamheid en kamperen en ACSI deelde wat er speelt in campingland. Bovemij gaf een update hoe het ervoor staat met mobiliteitsplatform viaBOVAG.nl, waar vorig jaar ook caravan en campers aan zijn toegevoegd. Lees meer over viaBOVAG.nl in dit bericht:


Hersenwetenschapper Erik Scherder sloot het congres af door uit te leggen wat de positieve impact is van natuur, vakantie en kamperen op de gezondheid. Daarna volgde met een gezellig diner, waar leden van BOVAG en KCI uitgebreid konden bijpraten. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring