Belangrijkste punten van de ALV BOVAG Aanhangwagenbedrijven

Laatste update 10 maart 2022 Leestijd: 4 min

Heeft u de online Algemene Ledenvergadering van BOVAG Aanhangwangenbedrijven gemist afgelopen maandag? Op deze pagina leest u de belangrijkste onderwerpen die zijn besproken. 

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering is stilgestaan bij het overlijden van Kees van der Lely afgelopen najaar. Hij en zijn broer en oud-bestuurslid Gerrit van der Lely waren twee van de meest trouwe aanwezigen op de jaarlijkse ALV. Met een goede voorbereiding en een dosis scherpe vragen was Kees van der Lely voor vele leden een bekende in de branche. Wij wensen Gerrit en zijn familie veel sterkte met dit verlies.

Terugblik op 2021

  • 2021 gaat de boeken in als een uniek jaar. Uit cijfers blijkt een grote drukte in de werkplaatsen en een record aan nieuwverkopen. Sinds 2013 is de omvang van de aanhangwagenmarkt gestaag gegroeid en bijna verdubbeld.
  • Uit de BOVAG Ondernemersmonitor (voorheen de BOVAG Coronamonitor) blijkt dat leden afgelopen jaar vooral last hadden van leveringsproblemen en personeelstekort. Ook hebben zij het online ondernemen als probleem hebben ervaren. 
  • Er stroomt personeel in met diverse achtergronden en ervaring in de branche. Daarom is het (technische) opleidingsprogramma zo van belang. Afgelopen jaar is met Innovam gewerkt aan een kwalitatieve impuls in het opleidingsprogramma. Dit betekent concreet het volgende: de trainers – praktijkmensen - zijn afgelopen jaar bijgeschoold; we hebben geïnvesteerd in studiemateriaal (studieboeken) en ook de proefopstellingen zijn verbeterd; we hebben structurele afspraken gemaakt met IBKI voor een goede aansluiting van de examens op de opleiding. De vernieuwde opleiding van de BOVAG Keurmeester is inmiddels gestart en werd door de cursisten gewaardeerd met een 8.0. 
  • Vanuit BOVAG is er extra aandacht voor online ondernemen. De samenwerking is aangegaan met Thuiswinkel, het netwerk van webwinkels. Thuiswinkel heeft een e-Academy met praktische e-learnings over online ondernemen waarmee leden ook binnen het aanhangwagenbedrijf concreet aan de slag kunnen. Alle e-learnings zijn gratis te volgen door BOVAG-leden. 
  • Er is stilgestaan bij de campagne, waarbij in samenwerking met Britt Dekker aandacht is gevraagd voor preventief onderhoud van paardentrailers. 

BOVAG-plannen voor 2022

  • Nieuwe leden gaan werken met de nieuwe keuringsmethodiek voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. Zij kunnen bij het keuren gebruikmaken van de Aboma-app. Het is de bedoeling we ook met bestaande leden de overstap gaan maken. 
  • In 2022 wordt voor de campagne de samenwerking voortgezet met Britt Dekker. Onderhoud aan aanhangwagens wordt onder de aandacht gebracht op een nader te bepalen evenement. 
  • Er komt eerst een inhoudelijke evaluatie van het opleidingsprogramma. De training voor de bevoegdheidsverlenging wordt in ieder geval opnieuw ontwikkeld. Ook willen we bekijken hoe we een betere match kunnen maken tussen mbo-leerlingen en stageplekken vanuit de branche. 
  • In de lobby spelen de cao-onderhandelingen die momenteel lopen, voorstellen van BOVAG voor de compensatie van hoge energieprijzen, autofiscaliteit en verkenning van de mogelijkheid van een apk voor aanhangwagens. 
  • De ALV werd afgesloten met een overzicht van relevante evenementen: kennissessie ‘Stoppen en doorgaan? op 4 april in Heerhugowaard en 11 mei in Mill, BOVAG Brandstofdebat op 13 april in Utrecht. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/evenementen
Download hier de menukaart van BOVAG Aanhangwagenbedrijven, om meer te lezen over wat u als aanhangwagenondernemer heeft aan het BOVAG-lidmaatschap.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring