Verlenging garantie naar 12 maanden aangenomen door Tweede Kamer

Laatste update 02 februari 2022 Leestijd: 2 min

Het wetsvoorstel dat onder meer regelt dat de 'wettelijke garantie' van zes naar twaalf maanden gaat, is afgelopen dinsdag aangenomen door de Tweede Kamer. Plan is nog steeds om de wet vóór het zomerreces (lees eerste week juli) in te laten gaan. Ook de BOVAG Garantie zal dan naar 12 maanden gaan. De wet moet echter eerst nog behandeld worden in de Eerste Kamer.

Met het aannemen van de 'Implementatiewet richtlijnen verkoop goederen en levering digitale inhoud' door de Tweede Kamer zijn ook een aantal moties aangenomen dan wel overgenomen. De motie-Ellian vraagt om monitoring van de gevolgen van de updateverplichting voor de administratieve lastendruk van ondernemers. En de motie-Van der Plas vraagt om een campagne waardoor ondernemers en consumenten zich meer bewust worden van het garantierecht. 

BOVAG inventariseert momenteel de impact van genoemde 'updateverplichting' voor de verkopers van gebruikte auto's. De minister ziet blijkens zijn antwoorden een belangrijke rol weggelegd voor brancheorganisaties bij de uitrol van de wet en BOVAG zal die handschoen dan ook zeker oppakken.

BOVAG Garantie

Als de wettelijke garantie (klik hier voor uitleg) definitief wordt verlengd, zal de BOVAG Garantie volgen en ook verlengd worden van 6 naar 12 maanden. Steeds meer BOVAG-ondernemers bereiden zich voor op de verlenging van de garantietermijn. Verstandig, BOVAG riep daar al eerder toe op. BOVAG werkt samen met Autotrust aan producten die BOVAG-bedrijven kunnen helpen met de impact van de garantieverlenging. Daar hoort u binnenkort meer over.

Veelgestelde vragen

De lijst met veel gestelde vragen (FAQ's) over dit onderwerp is aangevuld met nieuwe vragen van BOVAG-ondernemers. Van 'Kan ik nog wel oudere auto's verkopen?' tot 'Wat is nou precies het verschil tussen BOVAG Garantie en die wettelijke garantie?'.

Meer weten?

Heeft u zelf nog vragen? Mist u een vraag in de FAQ's? Bel dan met BOVAG Ledenadvies: 030-659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring