Branchediner: gezellige en inspirerende afsluiter van het kampeerseizoen 

Laatste update 01 december 2022 Leestijd: 4 min

Zo’n 135 leden van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven en KCI kwamen op maandag 28 november bij elkaar in Fort Voordorp in Groenekan voor een inspirerende avond, onder het genot van een heerlijk diner. De leden werden tijdens het branchediner bijgepraat over branchezaken, zoals de nieuwe keuringsmethode en BOVAG Energie. Aan de start van het diner werd stilgestaan bij het overlijden van Hans Louwers deze zomer, die zo lang een belangrijke rol heeft gespeeld in de kampeerbranche.

De leden konden voorafgaand aan het diner deelnemen aan het voorprogramma, waarbij zij de keuze hadden uit twee workshops. Joël van den Doel (bureau Vibber) sprak over omgaan met personeel in een krappe arbeidsmarkt. Werving van goed personeel blijft lastig, dus is het extra belangrijk om de achterdeur goed dicht te houden en zuinig te zijn op de mensen die bij ons werken. Joël heeft hierover inzichten en tips gedeeld. Wat medewerkers anno 2022 bijvoorbeeld willen van een werkgever: meer flexibiliteit, inspraak en waardering. Ed van de Vijver (BDO) ging in op werken met familie. Wat betekent het runnen van een familiebedrijf in de praktijk en wat heeft dat voor invloed op het maken van de juiste keuzes? Hij zoomde in wat succesfactoren zijn voor continuïteit en een duurzame toekomstvisie. Ed heeft daarbij zowel bedrijfs- als familievraagstukken aangekaart die belangrijk zijn als u werkt met familie.

Download de presentatie van Joël van den Doel en Ed van de Vijver.

Nieuwe branchemanager 

Aan de start van het branchediner stelde Claudia van Engelenburg zich voor, die per november is begonnen als de nieuwe branchemanager van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven en BOVAG Aanhangwagenbedrijven. Zij volgt Maarten Mastop op, die sinds 2017 branchemanager was van deze twee afdelingen. Claudia was hiervoor twaalf jaar werkzaam bij SRA, een netwerkorganisatie van accountantskantoren in Nederland, waar zij veel voor het mkb heeft gewerkt. Claudia maakt de komende tijd een rondje door Nederland, om caravan- en camperbedrijven te bezoeken. Wilt u graag dat Claudia bij u langskomt? Of heeft u een vraag voor haar? Dan kunt u contact opnemen via claudiavanengelenburg@bovag.nl of (030) 659 52 57. 

Nieuw: keuren met AMTeK en Elena 

Tijdens het branchediner lichtte voorzitter Rolf Reinders namens het bestuur ondermeer twee nieuwe BOVAG-producten toe. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de introductie van de nieuwe keuringsmethode voor de BOVAG Onderhoudsbeurt, die de steekproeven gaat vervangen. Twintig bedrijven werken hier inmiddels mee en in 2023 kunt u hier ook op overstappen. Uiteraard krijgt u voldoende tijd voor deze overstap en wordt u hier uitgebreid over geïnformeerd en bij geholpen. U leest er nu al meer over op mijn.bovag.nl/keurenmetamtek. Vanaf 2023 kunt u net als auto-, verhuur- en motorbedrijven kosteloos gebruikmaken van Elena. Dit is het waarschuwingssysteem van BOVAG, waarmee u bij het verhuren van een kampeermiddel of een proefrit van een camper kunt checken of de huurder of proefritklant al eerder door een collega-bedrijf is geregistreerd vanwege dubieus gedrag (diefstal, schade, wanbetalen). Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie. U leest er nu al meer over op mijn.bovag.nl/elena

BOVAG Energie: kansen voor ondernemers

Hans Bresser, directeur innovatie en strategie, vertelde over het nieuwe platform BOVAG Energie. Dit platform ondersteunt ondernemers bij het verduurzamen van uw bedrijf. Het platform helpt u om stappen te zetten, en de kansen te laten zien die er zijn in deze uitdagende tijd. Op het platform vindt u producten en diensten. Denk aan een energie-expert die een energiescan kan uitvoeren en laat zien waarmee u energie kunt besparen. Of een tool waarmee u ziet voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. Of collectieve deals waarmee u voordelig (duurzame) energie kunt inkopen. Kijk voor meer informatie op bovagenergie.nl.

Bekijk een sfeerimpressie van het branchediner:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring