Terugblik Ledenbijeenkomst rijscholen: lobbyperikelen, tips voor een gezond bedrijf, geprezen bestuursleden en een fakespeech

Laatste update 21 april 2022 Leestijd: 5 min

Plaats van handeling was De Weerd Verkeersopleidingen in Apeldoorn van gastheer Joris van Hintum. Naast herbenoemingen en bestuurszaken kwamen actuele lobby-issues (o.a. CBR en code 78) aan bod en er waren vier boeiende workshops met veel praktische tips voor een gezond en veilig bedrijf. Een overzicht van de belangrijkste zaken die voorbijkwamen.

Herbenoemingen en dankwoord Han ten Broeke

De bijeenkomst trapte af met de herbenoeming van een aantal bestuursleden en Ledenraadsleden. In het bestuur van BOVAG Rijscholen zijn de volgende leden herbenoemd:

Christian van Langen, Autorijschool Kennedy
Christian-van-Langen-940px.png

Pieter Roordink, Rijschool Roordink
Pieter-Roordink-940px.png


Tijs Soethof, Verkeersschool De Groen
Tijs-Soethof-940px.png

Gertjan Nederveen, Nederveen opleidingen BV

Gertjan-Nederveen-940px.png

In de Ledenraad zijn de volgende leden herbenoemd:

Bep van der Linden, Autorijschool G.J. van der Linden
Bep-van-der-Linden-940px.png

Ruud Bindels, Verkeersschool Tilburg
Ruud-Bindels-940px.png

BOVAG-voorzitter Han ten Broeke dankte de leden in een videotoespraak voor hun inzet voor de vereniging en afdeling. Bekijk de toespraak:

Actualiteiten: lobby aanpak examenwachttijden en afschaffen code 78

Voorzitter Arno Smits en branchemanager Hannie Tak lichtten toe hoe het overleg tussen BOVAG, CBR en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verloopt over de aanpak van de examenwachttijden. In aanloop naar het Kamerdebat hierover stuurde BOVAG een brief aan Kamerleden. Gisteren bleek tijdens het debat dat de Kamer de zorgen van BOVAG deelt en onze voorstellen omarmt. Minister van I&W Marc Harbers reageerde in een brief op Kamervragen. 

Smits vertelde ook over de totstandkoming en ambities van de nieuwe koepel voor de rijscholenbranche, en besprak de lobby voor onderzoek naar de impact van afschaffen van code 78.

Bestuurszaken: nieuw beleid en BOVAG Back on the Bike

Smits vertelde dat er onlangs een strategiesessie is gehouden waarbij input is opgehaald bij circa veertig leden uit de werkgroepen. Het bestuur vormt binnenkort mede op basis van deze input de speerpunten voor nieuw beleid.

Smits en Tak spraken ook over de lancering van BOVAG Back on the Bike, een opfriscursus voor motorrijders verzorgd door BOVAG-rijscholen. Heeft u interesse in BOVAG Back on the Bike en wilt u deze cursus ook gaan aanbieden? Meld u dan voor 1 juni aan. Komende week ontvangen alle BOVAG-rijscholen per e-mail meer informatie. 

Workshops: een gezond bedrijf en vitale medewerkers

Deelnemers gingen na een diner in twee rondes aan de slag in workshops rondom het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Download hieronder de presentaties en de tipkaart

Fakespeech maakt tongen los

Doktor Markus Becker van het Instituut voor Verkeer aan de Universiteit van Hamburg sloot het programma af met een verhandeling over een onderzoek naar arbeidsomstandigheden in Nederland. Althans, dat leek zo. Want hij onthulde zich al gauw als het alter ego van cabaretier Pieter de Rijk, die de aanwezigen flink op het verkeerde been zette met zijn ‘fakespeech’ waarin hij Nederlands en Duits gedrag op de hak nam. Er was daarna genoeg om over na te praten tijdens de gezellige afsluitende borrel.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring