Rijscholen bundelen lobbykracht

Laatste update 08 april 2022 Leestijd: 2 min

De koepel van rijschoolbelangenbehartigers is een feit. Er is lang aan gewerkt, want het was belangrijk een goede vorm te vinden voor de effectieve bundeling van de belangenbehartiging. Die is nu gevonden in de Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie, onder leiding van Jos Vaessen.

De diverse branche- en belangenorganisaties van rijschoolondernemers zijn al enige tijd in gesprek over de vorming van een koepel. Eerste ideeën zijn hierover al opgeschreven in het rapport Samen Sterk. Na de ontwikkeling van het plan Roemer voor professionalisering van de rijopleidingen in Nederland is dat idee verder uitgewerkt.

De problematiek in de rijscholensector vraagt om een stevige en effectieve lobby. Daarvoor is het enerzijds van belang dat de rijscholen met één mond spreken. En anderzijds dat hun belangen zo ongefilterd en onverdund mogelijk bij politiek en beleidsbepalers komen. Daarom zoekt BOVAG de samenwerking met de andere vertegenwoordigers van rijscholen. De standpunten van deze partijen lopen zelden ver uiteen. Zo kun je als rijscholen met één stem spreken en één vuist maken.

De nieuwe koepel is verdeeld in drie zogenoemde 'kamers'. In de kamer voor rijscholen zitten: ANWB Rijopleiding, BOVAG, FAM, LBKR, RST, VRB en VVRI. Verder is er een kamer voor uitgevers en een voor opleiders.

BOVAG zal een constructieve bijdrage leveren en de samenwerking regelmatig evalueren om te bepalen of de koepel ook zijn doelen bereikt. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring