Schade of verduistering bij motorverhuur of proefrit voorkomen: zo doet u dat

Laatste update 12 april 2022 Leestijd: 3 min

Met het mooie lenteweer barst ook de drukte in de motorverhuur en -showroom weer los. Maar weet u aan wie u uw kostbare motoren meegeeft? Wees alert en controleer de klant die een motor huurt of proefrit wil maken vooraf in Elena. Dan ziet u of deze persoon zich in het verleden heeft misdragen bij een BOVAG-collega, en voorkomt u zoveel mogelijk dat u met schade of zelfs verduistering van uw voertuig te maken krijgt. 

"Of het nu om een fiets, auto of motor gaat. Als een klant een voertuig bijvoorbeeld niet terugbrengt, wil je niet dat hij dit bij een andere BOVAG-ondernemer opnieuw probeert. Als meer leden Elena gebruiken en de database met dubieuze klanten steeds groter wordt, wordt het ook steeds krachtiger. Dat noem ik nou de kracht van het BOVAG-netwerk", aldus Michael Smit van MVM Motoren in Soesterberg en bestuurslid van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven. 

Volgens Smit staan veel ondernemers er niet stil bij hoe belangrijk Elena voor hun bedrijf is. Hij roept dan ook andere motorondernemers op om er ook mee aan de slag te gaan. Het maakt het dagelijkse werk bovendien een stuk makkelijker, bij zowel een proefrit als verhuur. Elena is te koppelen aan uw softwarepakket, zodat u met een paar handelingen in het systeem weet of u wel of niet met een gerust hart de motor kunt meegeven. Geen gedoe meer met losse formulieren dus!

Lees hier meer over de ervaringen van Michael Smit

Wat is Elena?

Elena is hét waarschuwingssysteem van BOVAG. Hierin kunt u dubieuze bedrijven, particuliere huurders en proefritklanten registreren. Met Elena kunnen u en uw collega’s elkaar dus waarschuwen. Elena voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Gebruikers van Elena hebben toegang tot de database en kunnen daarnaast ook kosteloos het Centraal curatele- en bewindregister raadplegen. 

Gebruik ook Elena:

  • U beperkt de kans op verduistering van motoren tot een minimum
  • U schrikt dubieuze proefritklanten en huurders af, Elena werkt preventief
  • U werkt samen met andere BOVAG-leden aan het terugdringen van criminaliteit in de branche en aan betaalbaarheid van verzekeren
  • U bent privacyproof bezig en voldoet aan de AVG

Meer weten?

Bekijk het onderstaande filmpje om meer te weten te komen over Elena, of kijk op mijn.bovag.nl/elena

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring