Michael Smit, MVM Motoren: "Ondernemers beseffen niet hoe belangrijk Elena is"

Laatste update 20 april 2021 Leestijd: 3 min

Veel ondernemers staan er niet bij stil hoe belangrijk Elena is voor hun bedrijf, volgens Michael Smit van MVM Motoren in Soesterberg en bestuurslid van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven. Elena is een product van BOVAG, waarmee leden elkaar kunnen waarschuwen voor dubieuze huurders en proefritklanten. Met Elena wordt het eenvoudiger om klanten die zich eerder hebben misdragen buiten de deur houden, en daarmee verduistering van motoren te voorkomen. "Het maakt daarnaast ons dagelijks werk een stuk makkelijker, bij zowel een proefrit als de verhuur."

MVM Motoren zou je wel een van de pioniers kunnen noemen als het gaat om Elena. Michaels vader, Hans Smit, zag bij de BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven hoe belangrijk het waarschuwingssysteem is om criminelen te weren. Hij heeft zich er daarom binnen het bestuur van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven hard voor gemaakt dat ook andere ledengroepen binnen BOVAG gebruik kunnen maken van Elena. "Want zo’n systeem krijgt alleen maar meer waarde als meer BOVAG-leden er gebruik van maken." Bij MVM Motoren testten ze Elena al een paar jaar en is de tijd nu rijp dat ook andere bij BOVAG aangesloten motorleden aansluiten.  

Samen sterker

"Of het nu om een fiets, auto of motor gaat. Als een klant een voertuig bijvoorbeeld niet terugbrengt, wil je niet dat hij dit bij een andere BOVAG-ondernemer opnieuw probeert. Als meer leden Elena gebruiken en de database met dubieuze klanten steeds groter wordt, wordt het ook steeds krachtiger. Dat noem ik nou de kracht van het BOVAG-netwerk." Hij roept dan ook andere motorondernemers op om er ook mee aan de slag te gaan. "We gebruiken Elena ook om de verzekering te laten zien dat we er alles aan doen om criminaliteit te weren. Zodat de premies betaalbaar blijven, en we onze motoren verzekerd kunnen houden."

Praktisch

"Verder werkt het hartstikke eenvoudig, je kunt Elena koppelen aan je softwarepakket. Als iemand aan de balie staat, check je met een paar handelingen in het systeem of je die persoon wel of niet met een gerust hart de motor kunt verhuren of kunt meegeven voor een proefrit. Alles loopt via het systeem, we hebben geen gedoe met losse proefritformulieren of kopietjes." Wat Michael Smit om zich heen ziet, is dat het checken van de geldigheid van het rijbewijs niet door iedereen wordt gedaan. "Dat doen wij met Elena in één keer, inclusief de check van de echtheid. Als er iets niet klopt, komen er vanzelf uitroeptekens in beeld. En komt er een bekeuring binnen, dan kan ik zo terugzien wie op de motor heeft gereden en kan ik dit eenvoudig afhandelen. Eigenlijk maakt het ons werk een stuk makkelijker."

Waarom Elena gebruiken? 

  • U beperkt de kans op verduistering van motoren tot een minimum
  • U schrikt dubieuze proefritklanten en huurders af, Elena werkt preventief
  • U werkt samen met andere BOVAG-leden aan het terugdringen van criminaliteit in de branche en aan betaalbaarheid van verzekeren
  • U bent privacyproof bezig en voldoet aan de AVG
Klik hier voor meer redenen 

​Kijk hier voor meer informatie over Elena.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring