Week van de Veiligheid 2021 trapt af met thema: cybercrime 

Laatste update 11 oktober 2021 Leestijd: 3 min

Vandaag trappen we de Week van de Veiligheid 2021 af. De komende vijf dagen staan in het teken van veilig ondernemen, zowel landelijk als voor de verhuur- en deelautobranche. Dagelijks ontvangen alle verhuur- en deelautobedrijven een nieuwsbrief van BOVAG met interessante info, nieuws én tips voor ondernemers om zich te wapenen tegen criminaliteit en agressie. Elke dag heeft een ander thema en vandaag trappen we af met: cybercrime. 

Minister Grapperhaus trapt week af bij Hertz

Het thema Criminaliteit en Veiligheid staat niet alleen hoog op de agenda van de afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, maar ook op de landelijke agenda. Om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp is de week van 11-15 oktober dit jaar uitgeroepen tot de landelijke Week van de Veiligheid. Minister Grapperhaus gaf vanochtend het startsein voor deze bijzondere week tijdens zijn bezoek aan onze eigen voorzitter Henk van den Helder! Lees meer:

Dag 1: cybercrime 

Onze wereld digitaliseert steeds meer en we doen in toenemende mate digitaal zaken. De omvang van digitale criminaliteit groeit net zo hard en raakt ook het mkb. Denk aan gijzelsoftware: criminelen blokkeren of versleutelen alle computers, bestanden, soms zelfs hele netwerken, en geven die pas weer vrij als een bedrijf losgeld betaalt. Hoe kunnen ondernemers zich beschermen tegen cybercrime? Welke maatregelen worden landelijk genomen en hoe helpt BOVAG? Daarover gaat vandaag. 

BOVAG sluit convenant

Samen met MKB-Nederland ontwikkelt BOVAG momenteel het platform Samen Digitaal Veilig, waarop we ondernemers helpen om zich te wapenen tegen cybercrime. Dit platform wordt later dit jaar gelanceerd en start met het meest cruciale deel van weerbaarheid van ondernemingen: kennis en bewustwording van de medewerkers. Vandaag hebben demissionair ministers Ferd Grapperhaus, Stef Blok, MKB-Nederland en BOVAG hun handtekening gezet onder dit samenwerkingsproject: Samen Digitaal Veilig. Binnenkort hoort u daarover meer, houd de BOVAG-media in de gaten. Lees meer:

Over de Week van de Veiligheid 2021

Met het oog op veilig ondernemen vindt ieder jaar in oktober de Week van de Veiligheid plaats. De Week van de Veiligheid is een initiatief van ondernemers en landelijk is het ministerie van Justitie en Veiligheid actief betrokken bij het programma. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Vier hoofdthema’s komen aan bod: cybercrime, overvallen, ondermijning en geweld. Kijk voor meer info op maakhetzeniettemakkelijk.nl. BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven haakt aan bij deze week met een eigen programma, kijk daarvoor op mijn.bovag.nl/weekvandeveiligheid

Terugblik op 2020: bezoek Huurmij

In 2020 deed BOVAG ook mee aan de Week van de Veiligheid en bezochten we collega Huurmij. In deze video vertelt de ondernemer wat hij precies doet om zich te wapenen tegen criminaliteit en agressie. 

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring