Dit zijn de ervaringen van VAG-dealergroep Zijm met waarschuwingssysteem Elena

Laatste update 01 maart 2021 Leestijd: 2 min

Elena is het systeem van BOVAG, waarmee leden elkaar waarschuwen voor malafide klanten. Sinds oktober 2020 is Elena ook beschikbaar voor autodealers en onafhankelijke autobedrijven en inmiddels werkt een flink aantal autobedrijven met Elena. Hoe bevalt dat Marco Holtus van VAG-dealergroep Zijm? Lees hieronder het interview met hem. 

Marco Holtus is coördinator verhuur bij VAG-dealer Zijm. Zijm is een VAG-dealergroep met acht vestigingen in de regio Arnhem-Nijmegen. Zijm werkt al jaren met Elena voor het autoverhuurdeel en nu dus ook voor het checken van klanten die een leenauto meekrijgen of een proefrit willen maken. 

Marco-Holtus-300x300.jpgMarco Holtus: "Elena is van toegevoegde waarde om criminaliteit buiten de deur te houden. Het systeem stelt ons in staat om vooraf te screenen aan wie we een auto meegeven in de verhuur. Nu kan dat ook voor onze proefritten. Zo hoeven we niet af te gaan op ons onderbuikgevoel, maar beschikken we over een middel om klanten te toetsen. Bij elke verhuurtransactie raadplegen we Elena. Hoogstwaarschijnlijk gaan we het ook integreren in het dealerbedrijf. Daarmee behoeden we onszelf en collega-automotivebedrijven voor het kwade. Door Elena breder in te zetten maken we er met elkaar een krachtiger systeem van. Hoe meer bedrijven het systeem voeden met klanten die zich niet aan de afspraken houden, hoe beter we met elkaar criminaliteit en ongewenst gedrag buiten de deur kunnen houden. Als voorzitter van de criminaliteitscommissie van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van Elena. BOVAG kijkt constant naar het verbeteren van het gebruiksgemak van het systeem, waardoor er eigenlijk geen drempels meer zijn om het te gebruiken."

Alles over Elena

Nog geen Elena-account, maar wel interesse? Ga naar mijn.bovag.nl/elena voor alle informatie en de voorlichtingsvideo. 

Meer ervaringen?

Lees hier ook het interview met Harrie Arendsen Volvo (Dirk Breukink) en autobedrijf COMBI (Jan Lenters).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring