Dit zijn de ervaringen van autobedrijf COMBI met waarschuwingssysteem Elena

Laatste update 25 maart 2021 Leestijd: 3 min

Elena is het systeem van BOVAG, waarmee leden elkaar waarschuwen voor malafide klanten. Sinds oktober 2020 is Elena ook beschikbaar voor autodealers en onafhankelijke autobedrijven en inmiddels werkt een flink aantal autobedrijven met Elena. Hoe bevalt autobedrijf COMBI dat tot nu toe? Lees hieronder het interview met directeur-eigenaar Jan Lenters. 

COMBI in een onafhankelijk autobedrijf in Hardenberg. Directeur-eigenaar Jan Lenters werkt al geruime tijd met Elena voor het autoverhuurdeel en nu dus ook voor het checken van klanten die een leenauto meekrijgen of een proefrit willen maken. 
Elena-Jan-Lenters-COMBI-250x300.jpgJan Lenters: "Wij gebruiken Elena ongeveer acht jaar in ons autoverhuurbedrijf, de vijf vestigingen van onze autoverhuurfranchise Rent & Go. In ons softwarepakket zit Elena als module geïntegreerd, dus reserveren kan alleen als je Elena gebruikt. Dit jaar hebben we een stuk of drie meldingen gekregen en daarom geen auto verhuurd. Je kunt ervoor kiezen om dan toch te verhuren, maar dan is de auto niet gedekt door de verzekering. Als ik het niet al had, zou ik het systeem zeker willen hebben voor leenauto’s of proefritten in het autobedrijf. Wij zitten in een buitengebied in Noordoost-Nederland, dus de meeste klanten uit de regio kennen wij. Maar als er iemand die je niet kent komt voor een proefrit, heb je met Elena onmiddellijk belangrijke informatie. Er staan best veel mensen in de database die iets hebben gedaan wat niet goed is. Ook weet je meteen of het rijbewijs geldig is. Het kan best gebeuren dat je iemand voor je hebt wiens rijbewijs vorige week is ingenomen, maar die het nog wel fysiek in bezit heeft. Als er wat aan de hand is, dan krijg je een melding. Elena geeft je als autobedrijf dus de zekerheid dat het rijbewijs geldig is, en bovendien een bepaalde mate van zekerheid dat deze persoon geen verleden heeft van joyriding, wanbetaling of verduistering. Natuurlijk sluit Elena dat allemaal niet helemaal uit, maar het beschermt wel." 

Alles over Elena

Nog geen Elena-account, maar wel interesse? Ga naar mijn.bovag.nl/elena voor alle informatie en de voorlichtingsvideo. 

Meer ervaringen?

Lees hier ook het interview met VAG-dealer Zijm (Marco Holtus) en autobedrijf COMBI (Jan Lenters). 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring