Terugblik online verhuurbijeenkomst: autofiscaliteit, criminaliteit, opleidingen en meer

Laatste update 10 juni 2021 Leestijd: 4 min

Ruim vijftig verhuur- en deelautobedrijven lieten zich op 3 juni online bijpraten over actualiteiten in de branche. Denk aan thema’s zoals criminaliteit, deelauto’s en opleidingen. Algemeen voorzitter Han ten Broeke was erbij om te horen wat er wat speelt in de branche en een toelichting te geven op het nieuwe autobelastingenplan, dat door een coalitie met onder andere BOVAG is gepresenteerd.

Afdelingsvoorzitter Henk van den Helder en branchemanager Marjolijn Spoorenberg begonnen de bijeenkomst met een paar korte actualiteiten. Het verhuurcongres gaat op 3 november (hopelijk) fysiek plaatsvinden in het BOVAGhuis, er worden stappen gemaakt met de dossiers verzekerbaarheid en opleidingen, het imago is een blijvend aandachtspunt en met de BOVAG Clubbus hebben Marjolijn Spoorenberg en Mirelle de Bruin diverse leden bezocht. 

Opleidingen en scholing

Bestuurslid Wilfred van Empel gaf een update over de opleidingen die beschikbaar zijn voor verhuurders:  Innovam gaat op 5 oktober een nieuwe opleiding verzorgen: 'Autoverhuur is een vak' voor verhuur- en baliemedewerkers, waarover binnenkort meer bekend wordt. Er is gepeild hoe groot het animo is voor een cursus over professioneel poetsen en polijsten, en over verzekeringen. Als u behoefte heeft aan een specifieke opleiding, kunt u dit altijd doorgeven via verhuur@bovag.nl

Mogelijkheden auto’s 24/7 delen

Bestuurslid Arjan Bultman lichtte de mogelijkheden voor verhuurders toe als het gaat om auto’s 24/7 aanbieden. Er zijn softwareplatforms die het eenvoudiger maken om auto’s te delen. Daarmee voldoet u aan de groeiende behoefte van de klanten, kunt u de bezettingsgraad optimaliseren en zelfs meer omzet genereren. 

Criminaliteit

Marco Holtus van de Criminaliteitscommissie bracht het onderwerp criminaliteit en preventie te sprake. Hij spoorde verhuur- en deelautobedrijven aan gebruik te maken van Elena, om criminaliteit te voorkomen en collega’s te waarschuwen voor klanten die zich bij u hebben misdragen. Dit jaar doet BOVAG in oktober weer mee met de Week van de Veiligheid, en worden er weer activiteiten georganiseerd voor BOVAG-leden. 

Vervolgsessie 6 juli over autobelastingen

Han ten Broeke schoof aan bij de bijeenkomst om te horen hoe het met verhuur- en deelbedrijven gaat, en wat hij mee moet nemen in de lobby. De heersende tendens is dat de branche weer een stijgende lijn ziet en de business weer wat aantrekt. Han ten Broeke kreeg onder andere de vraag over wat het autobelastingenplan van onder andere BOVAG voor impact heeft op de verhuursector. Han ten Broeke en Rogier Kuin (Public Affairs) willen u daar op een apart moment over bijpraten via MS Teams. De datum daarvoor is dinsdag 6 juli 2021 van 15.30 tot 16.30 uur. Aanmelden kan via verhuur@bovag.nl

OOMT: speciale contactpersoon voor verhuur

Worstelt u wel eens met uw personeelsbeleid, inzetbaarheid van personeel, onderwijs of (persoonlijk) leiderschap? Dan kunt u altijd contact opnemen met Bianca Dikhooff, zij is adviseur werkgeverschap bij OOMT en aanspreekpunt voor verhuurleden. U draagt allemaal af aan OOMT, dus u kunt hier kosteloos gebruik van maken. Kijk ook eens op oomt.nl.  

Partner in Business: 24ID Check

Omdat het nu niet mogelijk is om de Partners in Business te ontmoeten tijdens fysieke bijeenkomsten, heeft René Beukema van 24ID Check een video gedeeld over de dienstverlening. Die kunt u hieronder bekijken:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring