Auto's 24/7 aanbieden: dit zijn de mogelijkheden voor autoverhuurbedrijven

Laatste update 23 maart 2021 Leestijd: 4 min

Uw huurauto's 24 uur per dag aanbieden, heeft voordelen voor de klant maar ook voor uw verhuurbedrijf. Met de juiste software is auto's delen eenvoudiger, waardoor u kosten bespaart, bedrijfsprocessen efficiënter maakt, meer omzet behaalt en extra klandizie genereert. Drie experts uit het BOVAG-netwerk kunnen u hierbij ondersteunen. 

De deeleconomie wordt steeds meer omarmd. We gaan van bezit naar gedeeld gebruik. Steeds meer autoverhuurbedrijven spelen ook hierop in en creëren een extra flexibele schil rondom hun bestaande dienstverlening. Naast de toenemende vraag vanuit de markt voor deelvervoer, zien autoverhuurbedrijven ook duidelijk voordelen in het digitaliseren van hun eigen processen. Deze voordelen vertalen zich in duidelijke kostenreductie en extra service naar hun klanten door voertuigen 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar te stellen. 

Meer business én kosten besparen

24/7 toegang geven tot deelmobiliteit zonder fysieke sleuteloverdracht is om verschillende redenen heel interessant voor autoverhuurbedrijven. U kunt autodelen inzetten om tijd en geld te besparen op haal- en brengprocessen én om nieuwe klanten te werven en lokale initiatieven op te zetten met nieuwe businesscases. In dit artikel leest u enkele voordelen die u kunt behalen met deelplatformsoftware. Er zijn mogelijkheden om mee te doen met bestaande aanbieders in de markt of om dit volledig onder eigen naam en uitstraling te doen.

Een softwareplatform: wat houdt het in?

Een deelplatform is de techniek waarmee u voertuigen eenvoudig toegankelijk maakt voor meerdere gebruikers via een app. Daarmee worden voertuigen gereserveerd, in- en uitgifte geregistreerd, en het voertuig geopend en gesloten door toegewezen personen. Fysieke sleuteloverdrachten zijn hierdoor niet meer nodig. Daarnaast worden er automatisch gebruikers- en ritgegevens bijgehouden en verwerkt in de (eigen) backoffice. Klanten kunnen zich via de app en beheertool gemakkelijk binnen een paar stappen aanmelden en hebben gelijk toegang tot de voertuigen. Met een eigen deelplatform houdt u binding met klanten, maar ook met de nieuwe generatie, de kinderen van klanten, die veel meer openstaan voor gemak en toegang tot mobiliteit in plaats van een auto te bezitten. 

Efficiëntere processen door digitalisering

Medewerkers zijn vaak veel tijd kwijt bij de uitgifte en inname van voertuigen bij verhuur. Denk aan:
  • Het uitdraaien van een werkorder en verhuurbevestiging
  • Telefonisch afstemming haal- en brengtijdstip
  • Rijbewijscheck
  • Papieren laten ondertekenen door klant 
  • Check op schade
  • Controleren aftanken en dergelijke
  • Nagekomen boetes verwerken
Niet alleen kost het de medeweker veel tijd, ook moet de klant hierdoor lang wachten. Daar komt bij dat de klant gebonden is aan de openingstijden van het verhuurbedrijf voor het ophalen of inleveren van een voertuig. Met autodeeltechniek automatiseert u bovengenoemde handelingen, doordat de benodigde administratie automatisch verwerkt wordt. Dit bespaart medewerkers veel tijd. Bovendien maakt de techniek de voertuigen 24/7 toegankelijk via de app. Dit betekent meer service voor de klant, omdat ze ook buiten openingstijden huurauto’s kunnen ophalen en terugbrengen. 

Terugkerende inkomsten door autodelen

Met een autodeelplatform heeft u een krachtige acquisitietool in handen. Zakelijke klanten die hun bestaande wagenpark deelbaar willen maken kunnen bij u terecht. Net als klanten die voertuigen willen afnemen die voorzien zijn van deeltechniek. Dit opent de deur naar een snelgroeiende markt, want steeds meer bedrijven en organisaties zetten deelauto’s in. Het bespaart ze veel geld op handmatige administratie en op kilometerdeclaraties. Bovendien realiseren ze met autodelen efficiëntere (verhoging van de bezettingsgraad en minder auto's in de vaste vloot) en duurzamere mobiliteit. Door er nu al mee te starten in deze fase van de markt leert u en innoveert u om klaar te zijn voor wat komen gaat.

Meer weten? 

In het BOVAG-netwerk zitten drie experts op het gebied van autodelen die u kunnen ondersteunen met de juiste software. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring