Volg de protocollen en help een tweede lockdown voorkomen 

Laatste update 01 oktober 2020 Leestijd: 2 min

De cijfers liegen er niet om, het aantal coronabesmettingen stijgt. Samen met VNO NCW en MKB Nederland roept BOVAG daarom al zijn leden op om de eerder dit jaar in het leven geroepen protocollen strikt te blijven volgen. Strikte handhaving om een nóg striktere tweede lockdown te voorkomen. 

Het  in toom houden van corona staat of valt met het gedrag van mensen. Ook u kunt niet altijd het gewenste gedrag afdwingen van uw klanten, maar u kunt wél de juiste voorwaarden creëren om uw klanten zo veilig mogelijk van dienst te kunnen blijven. U kunt het hen makkelijker maken om zich aan de regels te houden voor zowel hun als uw eigen veiligheid en dat van uw werknemers. Lees hier het protocol voor de mobiliteitssector terug en hier het protocol voor de rijscholenbranche.  

BOVAG helpt 

Om het wat makkelijker te maken, ontwikkelde BOVAG voor zijn leden hulpmiddelen om de regels van het protocol makkelijker te kunnen naleven. Zo is er een checklist om veilig te kunnen ondernemen, een klantenposter die u kunt ophangen in uw showroom, shop of winkel, een poster voor medewerkers, eentje voor leveranciers en een checklist hygiënemaatregelen voor in de werkplaats. Tot slot is er ook nog een handleiding voor medewerkers in een kantooromgeving. Lees, bekijk of download hier al deze producten.  

Voor rijscholen geldt een registratieplicht en een mondkapjesadvies in vier regio's. Voor deze branche, die onder contactberoepen valt, is er een apart protocol en daarom ook een aparte checklist beschikbaar en een speciale checklist voor rijbewijzen A en AM.  

BOVAG rekent op uw medewerking en hoopt zo samen met u een nieuwe lockdown te voorkomen.

De landelijke maatregelen vanaf 29 september 2020, 18.00 uur


Overheidsmaatregelen-29-september-2020.jpg

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring