Nieuwe coronamaatregelen voor rijscholen: registratieplicht en mondkapjesadvies in vier regio’s 

Laatste update 29 september 2020 Leestijd: 2 min

Alle contactberoepen, en dus ook rijscholen, moeten hun leerlingen gaan registreren. Ook geeft de overheid het dringende advies aan contactberoepen in de Randstad en regio Eindhoven om een mondkapje te dragen. Deze twee maatregelen komen vooruit uit de persconferentie op maandagavond 28 september, die gehouden werd vanwege de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. De registratieplicht en het mondkapjesadvies gelden vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur, voor een periode van drie weken. Het protocol voor rijscholen is aangepast.

De registratieplicht houdt in dat voorafgaand aan de rijles de instructeur elke leerling een formulier laat invullen met zijn/haar contactgegevens. De leerling geeft daarop ook toestemming dat de gegevens met de GGD gedeeld mogen worden, in geval van bron- en contactonderzoek. Het geregistreerde gegevens moeten na tien dagen vernietigd worden. 

U kunt hiervoor het voorbeeld-formulier van BOVAG gebruiken:
    No data found

Advies: mondkapjes is vier veiligheidsregio’s 

Op maandagavond is voor vier veiligheidsregio’s aanvullend het dringende advies afgegeven aan contactberoepen om een mondkapje te dragen. Voor rijscholen betekent dit dat zodra er één of meerdere leerlingen in de lesauto stappen, met klem aangeraden wordt dat zowel rijinstructeur als leerling(en) een mondkapje opzetten. Dit geldt voor de volgende regio’s: 
  • Amsterdam-Amstelland
  • Rotterdam-Rijnmond
  • Haaglanden
  • Brabant Zuid-Oost

Lees hier meer over de landelijke coronamaatregelen en de hulpmiddelen van BOVAG. 

Download het aangepaste protocol voor rijscholen

De registratieplicht is toegevoegd aan het protocol voor rijscholen. Lokale besluiten en adviezen zijn bewust niet opgenomen in het protocol. Volg de berichtgeving hierover op mijn.bovag.nl.  

    No data found

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring