BOVAG Aanhangwagenbedrijven gaat dit jaar werken met nieuwe keuringsmethode

Laatste update 17 januari 2020 Leestijd: 3 min

Om de kwaliteit van de BOVAG Onderhoudsbeurt te waarborgen, stapt BOVAG over op een nieuwe manier van keuren. Deze methode vervangt het huidige systeem van steekproeven en werkt met een periodieke keuringsbegeleiding. Vorig jaar deed BOVAG een succesvolle proef met caravan-, camper- en aanhangwagenbedrijven. Dit jaar wordt het nieuwe systeem gefaseerd ingevoerd. Wat gaat er veranderen? Dat hoort u op het jaarcongres van BOVAG Aanhangwagenbedrijven op maandag 27 januari in het vernieuwde BOVAGhuis in Bunnik. 

De belangrijkste verandering is dat de steekproef en periodieke opleiding plaatsmaken voor een zogenoemde keuringsbegeleiding, uitgevoerd door Aboma. Bedrijven krijgen periodiek een uitnodiging om een afspraak te maken om samen het keuringsproces te doorlopen. Deze begeleiding is gericht op kennisuitwisseling en samenwerking in plaats van controle achteraf. Dit was een grote wens van de leden. Ook nieuw is dat de BOVAG Onderhoudsbeurt met een app uitgevoerd kan worden. Alles wat u over deze nieuwe keuringsmethode moet weten, hoort u op het jaarcongres. Meld u snel aan! 

De overstap naar deze nieuwe keuringsmethode is samen met de afdeling BOVAG Caravan- en Camperbedrijven opgepakt. Van Duinkerken Sport & Kamperen deed mee aan de pilot en heeft al kennisgemaakt met de nieuwe aanpak. Lees daarover meer in dit artikel.

Programma 

U bent op maandag 27 januari vanaf 15.00 uur welkom in het BOVAGhuis in Bunnik, dat onlangs is vernieuwd. Het inhoudelijke programma start om 15.30 uur. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:
  • de impact van elektrificatie op de aanhangwagenbranche
  • terugblik op de laatste publiekscampagne
  • resultaten van de BOVAG-lobby
Cabaretier Rob Urgert sluit het programma op humoristische wijze af met ‘The manipulation game’, waarin hij laat zien hoe gemakkelijk ons brein gemanipuleerd wordt bij het maken van keuzes. Ten slotte is er rond 18.00 uur een diner, verzorgd door een heuse BBQ-master. Meld u vandaag nog aan via de onderstaande button, of in de uitnodiging die u per e-mail heeft ontvangen. Als u de digitale uitnodiging gebruikt, is het aanmeldformulier grotendeels al voor u ingevuld.

Meld u direct aan voor het congres
 
Klik hier voor het gehele programma

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring