Jaarcongres BOVAG Aanhangwagenbedrijven

Terug

Als aftrap van 2020 vindt op maandag 27 januari het jaarcongres van BOVAG Aanhangwagenbedrijven plaats. Dit congres belooft een echte branchedag te worden. Gedurende de dag is er namelijk veel ruimte om te netwerken en natuurlijk kunt u ook rekenen op een goed inhoudelijk programma. We blikken terug op het achterliggende jaar en u krijgt een update van belangrijke projecten. Ook duiken we in het vraagstuk ‘Wat is de brandstof van de toekomst?’ en de impact van elektrificatie op onze branche. Alle aanhangwagenbedrijven zijn van harte uitgenodigd. Wees erbij en meld u tijdig aan!

Dit jaarcongres wordt dit keer weer gehouden op onze thuisbasis: het BOVAGhuis in Bunnik, dat onlangs is vernieuwd. Adres: Kosterijland 15. Bent u erbij? Meld u dan aan via de gele knop op deze pagina of via de digitale uitnodigingen die u per mail van ons ontvangt. Als u de digitale uitnodiging gebruikt, is het aanmeldformulier al grotendeels voor u ingevuld.  

Programma

Bestuurszaken, terugblik op 2019 en plannen voor 2020: 

 • Bestuurszaken: We nemen afscheid van ons bestuurslid Jurgen Peters en benoemen een nieuwe ondernemer als zijn vervanger, zodat we weer op volle sterkte vooruit kunnen als bestuur.
 • Lobby en belangenbehartiging: BOVAG is de enige partij in de aanhangwagenbranche die daadwerkelijk aan belangrijke tafels zit in Brussel en Den Haag. Denk aan het Europees Parlement, ministeries en de Mobiliteitstafel van het Klimaatakkoord. Dit kan dankzij het feit dat we een vereniging zijn, een collectief van ruim 9.000 ondernemers. Benieuwd waar deze lobby plaatsvindt, wat de belangrijkste dossiers zijn en hoe u daar als aanhangwagenbedrijf (indirect) ook profijt van heeft? Uw branchemanager Maarten Mastop geeft een kijkje in deze keuken.  
 • Promotie: In 2019 hebben we natuurlijk weer campagne gevoerd om aanhangwagenbedrijven én het belang van periodiek onderhoud te promoten. Op 27 januari krijgt u hiervan een uitgebreide terugkoppeling, kijken we terug op de PR-campagne rondom de SneekWeek én vertellen we wat voor 2020 op de campagneplanning staat. 

Aboma | Nieuwe keuringsmethode

BOVAG werkt samen met keuringsinstantie Aboma aan een nieuwe keuringsmethode om de kwaliteit van de BOVAG Onderhoudsbeurt in onze branche beter te waarborgen. Deze methode vervangt het huidige systeem van steekproeven en werkt met een periodieke keuringsbegeleiding. in 2019 hebben we een succesvol pilotproject gedraaid en het is de bedoeling dat het nieuwe systeem in 2020 (al dan niet gefaseerd) wordt ingevoerd. Op 27 januari vertellen wij u hier alles over.

ErikStern175x175.jpgErik Stern | Wat is de brandstof van de toekomst?

In de media lijkt het soms alsof iedereen al een elektrische auto heeft of het punt staat er één te kopen. Dat onze markt verandert,  is overduidelijk. Maar wat is het genuanceerde en nuchtere verhaal? Samen met Erik Stern, brandstofexpert én branchemanager Tankstations, nemen we u tijdens dit interactieve programmaonderdeel mee in de brandstofvisie van BOVAG en kunt u hem al uw vragen over deze kwestie stellen. 

Slotspreker Rob Urgert | The Rob-Urgert-300x300.jpgManipulation Game

U maakt in uw leven duizenden keuzes, zowel privé als zakelijk. Hoe zuiver zijn die keuzes, denkt u? Aan de hand van testjes, dubbele bodems en een hele hoop humor laat cabaretier en televisiepresentator Rob Urgert zien wat onze valkuilen zijn en hoe gemakkelijk onze brein gemanipuleerd wordt. Lachen gegarandeerd! 

Barbecue-diner-175x175.jpgDiner met BBQ-master

Zoals beloofd sluiten we onze branchedag af met een gezellige avond, waarbij ontmoeting en lekker eten centraal staan. En even snel eten is er dit jaar niet bij, want we hebben een heuse BBQ-master geboekt die werkt met ‘low and slow cooking’.  

Tijden

 • 15.00 uur     Inloop en ontvangst
 • 15.30 uur    Aanvang congresprogramma
 • 18.00 uur     Diner met BBQ-master

Interactief programma

Vanuit de zaal deelnemen aan de discussies? Dat kan! Tijdens dit congres gebruiken we een interactief systeem om u maximaal bij de gesprekken te betrekken. Neem uw smartphone dus mee en zorg voor voldoende batterij.

Aanmelden

Dit jaarcongres is gratis toegankelijk voor BOVAG-leden en écht een aanrader. Niet alleen voor u als directeur/eigenaar, maar zeker ook voor bijvoorbeeld uw chef werkplaats. Dus neem gerust een collega mee. Bent u 27 januari zelf verhinderd? Laat dan een collega in uw plaats gaan! 

Klik hier om u direct aan te melden  

Op een rijtje:

 • Locatie: BOVAGhuis
  Kosterijland 15
  3981 AJ Bunnik
 • Datum: 27 januari 2020
  Van 15:30 - 18:00
 • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring