Summa College tekent vernieuwd contract als Truck Academy

Laatste update 31 oktober 2017 Leestijd: 2 min

Het Summa College in Helmond tekende deze week voor de tweede keer het samenwerkingsconvenant met BOVAG voor de Truck Academy. De komende drie jaar zal het ROC opnieuw een Truck Academy voeren. En inmiddels doen álle truckdealers in Brabant en Limburg mee.

Het convenant werd getekend op de Automotive Campus in Helmond waar de school is gevestigd. Hier volgen 160 leerlingen een dag in de week opleidingen tot vrachtwagenmonteur op verschillende niveaus. Op de andere vier dagen werken zij bij truckdealers in de regio.

Eerste Truck Academy

Het Summa College in Helmond was het eerste ROC dat zes jaar geleden mee wilde doen met het idee van BOVAG om negen gespecialiseerde opleidingslocaties in het land in te richten als Truck Academy. Twee jaar geleden werd het startsein gegeven, maar toen deden nog niet alle dealers in Brabant en Limburg mee. Nu is dat wel het geval.
 
In heel Nederland zijn in totaal negen Truck Academy’s aangewezen door BOVAG. Zij krijgen ondersteuning van Innovam en OOMT. BOVAG werkt er hard aan om deze locaties voor de start van het nieuwe schooljaar opgelijnd te hebben. Afgelopen maand werd ook het contract met het Noorderpoort College in Groningen gesloten.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring